De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lula in Brussel en Bolsonaro in Dubai, beiden op zoek naar steun

Lula in Brussel en Bolsonaro in Dubai, beiden op zoek naar steun

maandag 15 november 2021 01:51
Spread the love

Sienna – Bolsonaro is voor een zesdaagse rondreis in Dubai om te tonen aan de Brazilanen dat hij bezig is met de economische crisis en hiervoor geld gaat vinden in het Midden-oosten. Lula daarentegen is op uitnodiging van de S&D group van het Europees Parlement in Brussel, daarvoor was hij in Duitsland. Normaal zijn dit de twee kandidaten voor de Presidentsverkiezingen in 2022.

Bolsonaro was niet te zien in Glasgow en maakte een slechte indruk op de G20 in Rome eind oktober. Hij ging al verschillende malen naar de Golf en naar het Midden-oosten. Zijn eerste buitenlandse reis was naar Israël, daar sprak hij nog met elke geloofsgroep, tegenwoordig is hij daar zelf al niet meer welkom.

Guedes, de minister van economie, verkondigde enkele maanden terug dat het Midden-oosten een strategische handelspartner is voor Brazilië, dit gaat over militair materiaal, halalvoeding, technologie, … Het lijkt er op dat de regering Bolsonaro hoopt om daar Petrobras te kunnen verkopen.

Daarentegen is Lula aan een charme offensief bezig in Europa. Hij verkondigde dat hij naar Europa ging voor steun te zoeken voor de malaise in Brazilië, maar dit werd al snel ontkend en herleid tot het zoeken van steun bij de Europese politici van Linkse signatuur.

Helaas zal het voor Lula niet meer dan een populariteitsslag worden, omdat hij wél en Bolsonaro niet de toegang heeft tot de “beschaafde” landen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!