De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lelies van Judas Theaterproducties is de grote winnaar Vlaamse Musicalprijzen 2012

Lelies van Judas Theaterproducties is de grote winnaar Vlaamse Musicalprijzen 2012

dinsdag 19 juni 2012 09:04
Spread the love

De uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen 2012, op 18 juni in Capitole Gent, was er eentje met weinig verrassingen.   Presentatrice Kristel Van Dijk liet duidelijk blijken geen kaas te hebben gegeten van Musical en sloeg meerdere de bal pijnlijk mis.   
Ook bij de winnaars weinig verassingen dit maal.   Lelies had 6 nominaties.  Domino, de musical en Marguerite S. volgden Lelies op de voet met elk 5 nominaties.  Op papier beloofde het dus een spannende avond te worden, doch werd snel duidelijk dat het niveau van de genomineerden dermate verschillend was dat er één productie boven alle andere uitstak.

Lelies Beste Musical

Judas Theaterproducties kreeg bij de beoordeling van hun subsidie aanvraag reeds een aantal complimenten over hun vernieuwende aanpak en sociaal engagement.
De jury van de musicalprijzen kon zich vinden in de beoordeling van dit theaterhuis en kende aan de productie Lelies dan ook de titel van ‘Beste Musical’ seizoen 2011-2012 toe.
Lelies kreeg niet enkel de titel voor Beste Musical van het voorbije seizoen maar kon daarnaast ook vier andere prijzen naar zich toe trekken: Beste Regie (Martin Michel), Beste Mannelijke Bijrol (Leendert De Vis), Beste Aanstormend Talent (Matthew Michel) en ook Beste Inhoudelijke Prestatie (Sam Verhoeven voor de partituur ‘Lelies’).
Sam Verhoeven pleitte in zijn dankwoord er voor om zich niet blind te staren of het al dan niet krijgen van subsidies maar om een front te voeren en beter met verschillende productiehuizen samen te werken.

Lucas Van den Eynde kon de prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol in de wacht slepen voor zijn rol als Tevje in Fiddler on The Roof, de familiemusical van Musical van Vlaanderen die tevens de prijs voor Beste Ensemble won.
In de categorie Beste Vrouwelijk hoofdrol moesten Deborah De Ridder (Domino) en  Marilou Mermans (Marguerite S.) dan weer de eer laten aan de Nederlandse Marjolein Teepen  die de prijs won voor haar vertolking van Scaramouche in We Will Rock You (VMMa/Stage Entertainment).
Bij Marguerite S. (Musical van Vlaanderen), kreeg  Amaryllis Uitterlinden de prijs voor Beste Vrouwelijke bijrol en Harry De Neve deze voor Beste Creatieve Prestatie voor zijn digitale scenografie.

Domino, de musical (VMMa/vtm) wist geen nominaties te verzilveren maar ging toch aan de haal met de Radio 2 publieksprijs.
Bohemian Productions won twee jaar geleden reeds de musicalprijs voor Beste Amateursproductie en mocht deze ook dit jaar in ontvangst nemen voor hun productie ‘Passing Strange’.  De Gelaarsde Kat van Event-team was vreemd genoeg afwezig in de lijst van genomineerden voor de prijs van beste amateur productie.
Lotje (Jeugdtheater Ondersteboven), De Producers (Musical van Vlaanderen) en Ramses (Albert Verlinde Entertainment) vielen buiten de prijzen.

take down
the paywall
steun ons nu!