De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hij is goed ter zijner bestemming gekomen.

Hij is goed ter zijner bestemming gekomen.

maandag 28 januari 2019 21:31
Spread the love

Het zal u niet verbazen dat de verbazing groot was toen ik deze middag een tweet in mijn tweeter kreeg van niemand minder dan E. Vermeersch Says. Volgt jou, kreeg ik te lezen. Het enige wat ik kon bedenken was… hij is goed aangekomen op zijn bestemming. Ik nam onmiddellijk mijn pen ter handen en schreef promp in enigszins grote opwelling terug.

Beste Etienne,

Hier gaat ook alles goed met ons. Er zijn nu veel minder mensen dan voorheen maar dat komt door de regen. Ben jij goed aangekomen op je bestemming? Hoe was de reis? Is het weder ginder goed? Kan je er met geld betalen? Ik kon niet stoppen met vragen stellen maar bedacht toen dat hij waarschijnlijk nog niet de tijd gevonden had om ons te briefen over zijn nieuwe verblijfplaats.

Ik neem aan dat je nog aan het uitpakken bent en wil u daarom niet verder storen schreef ik. Ik zou het wel leuk vinden mocht je ons toch af en toe berichten vanuit je woonplaats, is het klimaat ginder ook een issue?, Kan je jouw diploma’s daar legaliseren?” liep ik weer van stapel. U zal het ginds allicht druk krijgen.

Heb je al vrienden gemaakt? en hoe zijn de vrouwkes daar? Het zou me niet verbazen mocht je al aan elke vinger een nagel hangen hebben. Grapje! Lachen ze ginder ook veel? Bestaan er ginder potvissen?

Beste Etienne, Ik moet u helaas ook droevig nieuws melden. Je kent Rik Torfs nog hé? Die katholiek die les geeft aan den unief. Die tjeef ja, die…ranzige kl…ak. Bon, hoe zal ik het zeggen, nog voor je goed en wel je rug gedraaid had vorige week begon hij meteen naast zijn schoenen van de gelijknamige schoenzaak te lopen en begon hij onozelheden te twitteren als:

Waarom zijn er zoveel vragen

Waarom is er zoveel pijn

Waarom zijn er zoveel dingen

Die niet te begrijpen zijn.

Ik denk dat hij stiekem uw plaats als groot filosoof wil innemen! Maar dat zal niet gebeuren! U mag op mij, uw volgeling vertrouwen, dat zal niet gebeuren! Ik laat u nu Etienne, neem het er ginder van en trek u verder niets aan van wat ze allemaal zeggen. Ik bericht u tijdig mocht die tjeef over de schreef gaan.

Groeten vanuit België,

Uit ‘brieven aan E.Vermeersch Says – Hij is goed aangekomen’

@EVermeerschSays – twitter.com

take down
the paywall
steun ons nu!