De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Het weer om ons heen.

Het weer om ons heen.

maandag 21 augustus 2023 15:57
Spread the love

Volgens de update van het National Hurricane Center van maandag 8 uur ‘s ochtends plaatselijk tijd, bevindt Tropische Storm Franklin zich op  400 km ten zuidzuidoosten van Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, met een maximaal aanhoudende windsnelheid van 80 km/u. Het systeem beweegt met een snelheid van 19 km/u richting het westen.

Er wordt verwacht dat de westwaartse tot westnoordwestwaartse baan vandaag zal aanhouden, aldus de meteorologen. Volgens de voorspellingen zal het centrum van Franklin dinsdagavond of laat de zuidkust van Hispañola bereiken. Er wordt enige versterking voorspeld in de komende 48 uur.

Het eiland Hispañola wordt gedeeld door twee landen, Haïti en de Dominicaanse Republiek. We zitten dus allemaal een beetje te bibberen, maar niet van de kou. Voedsel en vooral water inslaan en zorgen dat je er morgen niet op uit hoeft zijn de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die je kan nemen. Een stevig dak boven je hoofd is behulpzaam, maar je ziet hier nog steeds veel blikken golfplaten die wel eens willen gaan vliegen.

Dankzij de moderne technologie hebben we nu de beschikking over redelijk accurate voorspellingen. Er staat dus dinsdag een hoek van bijna 90° op het programma voor Franklin.

Of Franklin de voorspellingen zal volgen is nog maar de vraag. Natuurlijk hopen wij als bewoners van niet.

De politieke situatie in Haïti maakt het allemaal alleen maar erger. We houden ook voor dat land ons hart vast.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!