De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Heldhaftige chauffeur redt vrachtwagen van de vlammen

Heldhaftige chauffeur redt vrachtwagen van de vlammen

dinsdag 3 september 2013 00:05
Spread the love

“Zonder camions valt de wereld plat”, zoveel is zeker; temeer moesten ze allemaal uit hetzelfde hout gesneden zijn als de moedige chauffeur die ik vanavond bezig zag.

Omstreeks kwart voor elf vanavond vatte een grote vrachtwagen met een lading strobalen vlam op de E19 ter hoogte van afrit 11 richting Antwerpen. De strolading had aan de rechterflank vlam gevat en het vuur verspreide zich snel. Terwijl mensen die gestopt waren een veilige afstand bewaarden van het snel oplaaiende vuur, sprong de chauffeur op zijn heftruck en begon als een bezetene op de strobalen in te rijden om ze van de wagen te duwen. De eerste rij donderde met een doffe plof op de afrit en stond al gauw in lichterlaaie. Het vuur had zich echter al naar de andere strobalen verspreid en nog geen minuut later stond de hele lading in brand wat het werk van chauffeur bemoeilijkte en zeer gevaarlijk maakte. Hij reed als een gek heen en weer om de vuurmassa van zijn truck te schuiven, sprong vervolgens in zijn cabine, reed uit het vuur weg.en weer in de hetruck om de resterende balen van zijn vrachtwagen te duwen. De achterbanden stonden in brand. De hele operatie moest driemaal herhaald worden eer omstaanders met brandblusapparaten dichterbij durfden komen om het resterende vuur te doven. Vijf minuten later arriveerde de brandweer om de nog steeds laaiende berg stro te blussen.

Mijnheer, mijn hoed af!.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!