De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hamlett in première in Fakkeltheater Antwerpen

zondag 22 januari 2012 11:44
Spread the love

Vrijdagavond ging in het Fakkeltheater te Antwerpen de nieuwste productie van LOGE 10 in première. HAMLETT. Een moderne versie van het wereldberoemde meesterwerrk van mister Shakespeare. Vele VIPs, waaronder Jacky Lafon, Paul Ricour, Anne Somers, Robert De La Haye, Sally Jane Hoorebeecke, Janine Bisschops en vele anderen kwamen hun collegas bewonderen. Met respect voor de tekst van de grootmeester, een frisse, jonge cast en een sober toneelbeeld, belooft deze HAMLETeen must-see te worden voor de liefhebber van écht klassiek repertoiretoneel.

Het verhaal…

Twee weken na dat de vader van Hamlet werd vermoord, trouwt zijn moeder al met nonkel Claudius.Hamlet kan dit niet verkroppen snapt zijn moeder niet, noch zijn nonkel. Is zijn vader dan zo snel vergeten?
Tijdens een nachtmerrie verschijnt de geest van de dode vader aan Hamlet en vertelt hem dat Claudius (zijn eigen broer) de moordenaar is!
Gelooft hij de stem van de geest? Is zijn nieuwe stiefvader inderdaad de moordenaar van zijn eigen vader? Weet zijn moeder van deze moord?
Hamlet besluit tot het uiterste te gaan om de waarheid te weten komen…Het begin van een spannende intrige over moord, wraak en liefde.

Na 400 jaar heeft dit meesterwerk nog niets aan spanning of actualiteitswaarde ingeboet.

Met: Guillaume Devos, Bob Selderslaghs, Nathalie Wijnants, An Vanderstighelen, Hans Ligtvoet, Marc Stroobants en Michael Vroemans

take down
the paywall
steun ons nu!