De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Guido Van Canneyt na vijftig jaar geen zondagsmis meer

Vijftig jaar geleden kreeg de toen jongste priester-leraar van het Oostendse College, Guido Van Canneyt, opdracht om de weekmissen en de zondagse mis te 'doen' bij de Clarissen in Oostende. Zondag 7 september 2014 deed hij zijn laatste zondagsmis.

dinsdag 9 september 2014 20:30
Spread the love

Guido Van Canneyt is door velen in Oostende gekend. Is het niet als leraar van het OLV-College, dan wel door zijn voorgaan in de eucharistievieringen bij de Zusters Clarissen.

De mis op zondag 7 september 2014 was zijn laatste zondagsviering als voorganger. Vanaf zondag 14 september 2014 zal hij de mis meevolgen, Augustinus indachtig zoals hijzelf zegt, bij de gelovigen in de kerk. Maar de Zusters willen die vijftig jaren niet zomaar voorbij laten gaan. Al die wil, mag op zondag 14 september 2014 om 10.30 uur na de mis mee vieren: een receptie ter ere van Guido Van Canneyt.

Van Canneyt, intussen 87 jaar, zou wel nog verder willen voorgaan in de mis, maar zijn hart laat het niet toe. Wij wensen hem alvast nog vele jaren.

take down
the paywall
steun ons nu!