De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Frankrijk en Duitsland bereiken akkoord over vervijfvoudiging Europees noodfonds’
Europese noodfonds, Akkoord, EFSF, Uitbreiding -

‘Frankrijk en Duitsland bereiken akkoord over vervijfvoudiging Europees noodfonds’

woensdag 19 oktober 2011 14:04
Spread the love

Frankrijk en Duitsland hebben een akkoord bereikt om het Europese noodfonds uit te breiden tot 2.000 miljard euro; een vervijfvoudiging van het huidige bedrag. De maatregel is een onderdeel van een ‘uitvoerig plan’ om de schuldencrisis te bezweren en zal tijdens de Europese top van het volgende weekeinde worden bekrachtigd. Dat schrijft de Britse krant The Guardian op basis van uitlatingen van EU-diplomaten. Eerder deze week had Angela Merkel een vervijfvoudiging van het EFSF nog uitgesloten. Onder het plan wordt het European Financial Stability Fund een soort verzekeringsmaatschappij. Nog volgens The Guardian hebben Parijs en Berlijn besloten dat de banken moeten worden geherkapitaliseerd om de kapitaalratio van 9% te respecteren en dat 60 à 70 banken opnieuw zullen worden getest.

Volgens de Financial Times Deutschland zou de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble het dan weer over een uitbreiding van het EFSF tot 1.000 miljard euro hebben gehad.

http://www.guardian.co.uk/business/2011/oct/18/france-and-germany-move-towards-2tn-euro-fund

http://www.ftd.de/politik/deutschland/:euro-krise-schaeuble-will-rettungsschirm-auf-1000-mrd-euro-hebeln/60117772.html

Bron: The Guardian / Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!