De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Krijtlijnen voor redding van de eurozone lekken uit
Eurozone, Reddingsplan, Schuldherschikking, EFSF -

Krijtlijnen voor redding van de eurozone lekken uit

maandag 26 september 2011 11:48
Spread the love

De krijtlijnen van een massaal en ambitieus reddingsplan voor de eurozone staan vast. Dat zeggen bronnen dichtbij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Het plan omvat drie grote maatregelen:

1. 50% van de Griekse overheidsschuld zal worden afgeschreven.
2. Het Europese noodfonds EFSF (European Financial Stability Facility) wordt opgetrokken tot 2.000 miljard euro van 440 miljard euro vandaag. Landen die het moeilijk hebben om geld te lenen op de financiële markten – Italië – zouden dan bij het EFSF terecht kunnen.
3. Er komt een groot reddingsplan voor noodlijdende Europese banken die dringend geherkapitaliseerd moeten worden.

De Europese regeringen hopen het plan binnen de zes weken rond te hebben.

Hoewel de realisatie van dit plan een reusachtig moeilijke taak is en Europese parlemenstleden het moeilijk krijgen om dit plaan aan hun kiezers te verkopen, dreigt de prijs van een mislukking mogelijk nog veel groter te zijn, schrijft de BBC. 

http://www.bbc.co.uk/news/business-15055713?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Bron : BBC / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!