De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

FOTM #04 – MAKIS BAKLATZIS & GIANNIS KARAKALPAKIDIS // TRIO TRAD FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

FOTM #04 – MAKIS BAKLATZIS & GIANNIS KARAKALPAKIDIS // TRIO TRAD FIDDLERS ON THE MOVE – A FOLK VIOLIN PROJECT

maandag 18 februari 2019 17:20
Spread the love
FIDDLERS ON THE MOVE #04

vrijdag 08 maart 2019

viool 

fiddlers on the move 

FOTM dolkviool

Tickets: € 13 | € 10 | UITPAS kansentarief: € 2,60  

20:00 Makis Baklatzis & Giannis Karakalpakidis
21:00 Trio Trad

 

MAKIS BAKLATZIS & GIANNIS KARAKALPAKIDIS

Makis Baklatzis is afkomstig uit de Noord-Griekse stad Kavala en begon op elf-jarige leeftijd viool te spelen.  In 2009 studeerde hij af aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki met als hoofdvak de “Grieks traditionele” viool. In 2017 rondde hij met succes zijn masteropleiding af aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij speelt Griekse traditionele muziek op feesten en concerten en is actief in verschillende bands.

Giannis Karakalpakidis is eveneens afkomstig uit uit het noorden van Griekenland (meer bepaald uit het illustere plaatsje Ptolemaïda).  Deze expert in Balkanmuziek speelt in verschillende bands uit het Noorden van Griekenland.  Sommigen herinneren zich misschien nog het concert van Niriis in februari 2017, de Griekse gelegenheidsband waar naast Giannis ook Wouter Vandenabeele deel van uitmaakte.

Makis Baklatzis /viool
Giannis Karakalpakidis /gitaar, viool, bas

21:00 TRIO TRAD

TRIO TRAD brengt verrassende, persoonlijke composities, maakt een omweg via Bach of Couperin, om als vanzelfsprekend terug te keren naar de zoetheid van een huwelijksdans uit Transsylvanië. Ze eigenen zicht de essentie van die muziek toe.

TRIO TRAD, dat is 25 jaar samenwerking. Ze verkenden de wegen en de podia in Europa, Canada en Afrika. Ze speelden met internationaal gerenommeerde artiesten zoals José Van Dam, Bernard Foccroulle, Coope Boys & Simpson, Perry Rose, Jean-Christophe Renault, Jacques Pirotton, Gabriel Yacoub, Steve Houben, Ialma, Laïs, Wannes Van de Velde en natuurlijk Panta Rhei.

Het trio kenmerkt zich door een hoog muzikaal niveau, het plezier van het spel en de muzikale kruisbestuiving.

Luc Pilartz /viool, doedelzak
Aurélie Dorzée /viool, altviool
Didier Laloy /diatonische accordeon

Opgelet dit concert vindt plaats in: LOGOS TETRAËDER: Bomastraat 24-26-28, 9000 Gent

FIDDLERS ON THE MOVE #04

A folk violin project hosted by Wouter Vandenabeele.  5 dagen lang workshops & concerten in het teken van de (folk)viool.  Vijf dagen in het teken van de (folk)viool boordevol workshops en concerten, onder artistieke leiding van Wouter  Vandenabeele.
Wouter Vandenabeele is een gewaardeerde en internationaal erkende violist, arrangeur en componist.  Hij maakte een 30-tal cd’s, speelde honderden optredens met ‘Ambrozijn’ en zijn wereldorkest ‘Olla Vogala’ en zat (zit) achter ontelbare andere projecten.  Hij is bovendien een ervaren lesgever die sinds 2007 instaat voor de lessen wereld- en folkviool in De Centrale.  Voor het 4de jaar op rij organiseert hij samen met De Centrale dit hoogst originele (folk)violenfestival, waarop hij een aantal van zijn meest getalenteerde collega’s violisten uit binnen- en buitenland uitnodigt … a folk violin project genaamd ‘Fiddlers on the Move’.

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/fotm-04-makis-baklatzis-en-giannis-karakalpakidis-trio-trad

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5620

Festivalpas (workshops & concerten) in VVK = € 90 // € 18 (UITPAS Kansentarief) enkel via fiddlersonthemove@gmail.com

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent Ham 72 (glazen deur)

+32 (0)9 265 98 28 decentrale@gent.be |  www.decentrale.be

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!