De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Een doordenkertje?? “De vreemdelingen herbergen???”

Een doordenkertje?? “De vreemdelingen herbergen???”

dinsdag 14 augustus 2012 12:38
Spread the love

In de voorbije winter toen het stukken uit de grond vroos sliepen er in Brussel moeders met jonge kinderen in de ijselijke vrieskoude met hun kroost op straat , de onmenselijke beelden en toestanden waren te zien op TV   , de nonnen van Malonne of waar dan ook waar enorme grote kloosters half leeg staan hebben de vreemdelingen toen niet geherbergd of in hun warme knusse klooster opgenomen , ja de vreemdelingen , ze hadden geen kinderen ontvoerd of erop toegekeken terwijl ze verkracht werden en ze hadden ze ook niet laten verhongeren , dan pas ben je daar welkom.

De pastoors die in riante pastorijen wonen , door de gemeenschap onderhouden en betaald hebben de vreemdelingen niet geherbergd , ook de dekens niet en er was op TV geen enkele kardinaal of bisschop  te bekennen die de vreemdelingen met hun kinderen blauw van de koude en honger in hun prachtige paleizen herbergden ,ze kijken geen TV dus ze waren niet op de hoogte , helaba .Wat ik wel zag waren gewone mensen met mededogen en medeleven die een groot hart hebben en die de vreemdelingen hielpen en bijstonden , om in het klooster van West Vleteren bij de trappisten binnen te geraken moet je kinderen misbruikt hebben zegt mijn buurman en gelijk heeft hij , Van Geluwe was er welkom en het Vaticaan ontslaat geen priesters of bisschoppen die de kinderen verkrachten  . 

Ik kan mij niet herinneren dat er een pastoor of deken of bisschop of kardinaal ooit een euro gestort heeft als er ergens een ramp was of hongersnood , wat ik wel weet is als ik mijn voet in de kerk zet dan duwen ze een schaal onder mijn neus terwijl bedelen bij wet verboden is en dat de kerk stinkend rijk is .In de kerk als instituut is er wel plaats wereldwijd voor pedofielen die kinderen misbruiken en voor bisschoppen en kardinalen die ze beschermen en liegen dat de stukken eraf vliegen over kindermisbruik . Er is nu ook plaats in het klooster voor kindermoordenaars maar niet om vreemdelingen te herbergen die met hun kinderen in de afgrijselijke vrieskou overnachten of ontheemd zijn of op de vlucht omdat hun leven in gevaar is , ja ze hadden maar moeten thuis blijven .

Tot slot : Langs de media verneem ik dat wij in Mechelen nu een nieuwe Pontius Pilatus hebben die rond de pot draait en die uiteindelijk zijn handen in de onschuld wast , begrijpe wie kan .

Dag.

Miel Mosterd.

take down
the paywall
steun ons nu!