De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

DJANGOFOLLLIES 2014

DJANGOFOLLLIES 2014

donderdag 9 januari 2014 13:20
Spread the love

“Django heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-Club Jazz of Gypsy swing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.” (Waso De Cauter)

De vzw ‘De Vrienden Van Brosella’ is voor de 20ste keer de initiatiefnemer van een zeldzaam ‘verjaardagsfeest’ van de geboorte van Django Reinhardt, gecoproduceerd met ‘Les Riches Claires’.

Traditiegetrouw herdenken we midden januari, samen met vzw “De Vrienden van Brosella’,  de geboorte van gitarist Django Reinhardt, een van de grootste figuren uit de  jazzgeschiedenis.  Het festival vindt plaats op verschillende locaties in gans België, van Brugge tot Luik.

Kom ook in De Centrale meegenieten van de meest spetterende en virtuoze gipsyswing van het moment.

vrijdag 17 januari | ROSENBERG & LIMBERGER FAMILY CONCERT (NL)

zaterdag 18 januari | DjanGo–on (B/USA)

zondag 19 januari | PIERRE MANETTI TRIO (F)

De Centrale
Ham 72, 9000 Gent
decentrale@gent.be
www.decentrale.be

Co-org. vzw “De Vrienden Van Brosella” (Onder de Hoge Bescherming van Z.M. de Koning)

www.djangofolllies.be

take down
the paywall
steun ons nu!