De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Diversiteit op de werkvloer!  Realiteit of facade?

Diversiteit op de werkvloer! Realiteit of facade?

donderdag 18 maart 2010 15:05
Spread the love

Je hoort vaak bedrijven uitkomen dat ze diversiteit promoten, stimuleren, er ten volle voor gaan om een divers personeel aan te nemen. Maar klopt dit wel? Of is het enkel om het imago op te smukken. Voor de meesten kan ik er een duidelijk ja op zeggen, maar er zijn een aantal bedrijven die wel degelijk mee begaan zijn om ervoor zorgen dat hun personeelsbestand een zo goed mogelijk benadering is van de bevolking. En wanneer ik het heb over diversiteit, praat ik niet enkel over etnisch diversiteit, maar tevens over alle mensen die onder de noemer ‘diversiteit’ liggen.

Net zoals met de ecologie-hype van een aantal jaren geleden, zagen vele ondernemingen er het nut van in om zich te profileren als ecologisch verantwoorde onderneming. En dit is een gedrag dat je ook merkt, wanneer we het hebben over diversiteit. Diversiteit is dezer dagen hot! en iedereen wil natuurlijk bezien worden als een goede werkgever, zelfs onze overheid.

Maar of ze er daadwerkelijk iets aan doen, is een ander paar mouwen. Het is mijn bedoeling niet om hier goede en slechte voorbeelden aan te halen, maar enkel diegene die ondernemend zijn erop te wijzen dat wanneer zij zich profileren als ‘promotor van diversiteit op de eigen werkvloer’ geen gebakken lucht proberen te verkopen aan je personeel en/of toekomstige werknemers.

take down
the paywall
steun ons nu!