De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Discriminerend vreemdelingenbeleid europeanen bij alle Ocmw”s

Discriminerend vreemdelingenbeleid europeanen bij alle Ocmw”s

woensdag 14 augustus 2013 15:31
Spread the love

In Nederland kan men een blogbericht beginnen met “Wist u dat” ? Dat is wel van toepassing bij het huidige vreemdelingenbeleid uitgevoerd door de Ocmw” s in Belgie. Ironisch kan men googlend vele pagina”s met berichten over het actieve anti-discriminitatie beleid van het Ocmw lezen.

Ik wist het niet, mijn advocaat wist het niet. Procedures bij de arbeidsrechtbank ? Terwijl het gaat over een procedure in verband met het vreemdelingenbeleid ?! Alleen de buitenlandse europeanen beginnen het met ongeloof en verbijstering wel te weten. Voor de duidelijkheid zou de Ocmw wet in Belgie als volgt moeten worden aangepast door de zogenaamde huisarts Maggie Deblock. Het is verbijsterend dat iemand die zo weerzinwekkend ongezond overkomt en ook een dergelijk beleid voert huisarts is geweest ?!

Artikel 1 Ocmw wet, volgens artikel 23 grondwet. Alle maatschappelijke dienstverlening, inclusief dringende medische hulpverlening, moet worden geweigerd voor europese buitenlanders. In alle onmenselijke omstandigheden. Omdat deze buitenlanders moeten werken in Belgie en anders terug moeten gaan naar het land van oorsprong. Daar heb ik 2 letterlijke geluidsopnames van. Een attest van dit Ocmw/vreemdelingen beleid word met vage excuses geweigerd. Evenals een attest over de onmogelijkheid van een Ocmw aanvraag met een E-kaart. Dan wordt meteen zomaar de verblijfsvergunning worden ingetrokken doordat het Ocmw een melding doet bij de gemeente. Dus is er geen enkele maatschappelijke meer mogelijk bij het Ocmw.

Omdat een juridische procedure vanwege dit vreemdelingenbeleid ook bij de arbeidsrechtbank niet evident is. Is er geen recht meer. Dus zou ik een strafrechtelijke klacht willen indienen tegen Maggie Deblock vanwege dit ongezonde schuldig verzuim beleid en diefstal van het sociaal budget. Besparingen ? Door dit beleid kunnen 15 Ocmw raadsleden profiteren van een onkosten vergoeding van 700 euro per maand. Dus minimaal 15 personen moeten dus worden afgewezen. Op de geluidsopnames is te horen dat 15 raadsleden absoluut geen enkele toegevoegde waarde hebben. Vroeger was 1 Ocmw voortzitter voldoende.

In middelkerke organiseert men zelfs op kosten van het sociaal budget VIP feesten voor de 15 tot 20 raadsleden .

Terwijl ik momenteel gedwongen wordt om met een gebroken voet te werken. Een ander madamtje, cliente van het Ocmw Knokke heeft haar gips zelf eraf moeten knippen omdat ze voor haar kind moet zorgen.

Er is sinds 1945 dus niets veranderd in Belgie qua discriminatie en sociale zekerheid. Integendeel. Zo jammer dat alcoholisten, criminelen en drugsdealers die nooit willen gaan werken niet worden gediscrimineerd door het Ocmw. Evenals vluchtelingen of andere clienten van het Ocmw. Waarom discriminatie ?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!