De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Directie zet Duitse knokploeg in om staking te breken in Luik!

Directie zet Duitse knokploeg in om staking te breken in Luik!

maandag 27 februari 2012 00:37
Spread the love

Directie zet privébewakers in tegen actie. De directie haalde potige Duitse kerels binnen om drie vrachtwagens te bemachtigen.

In Sprimont in de provincie Luik heeft de directie van het bedrijf Meister gewapende privéagenten van een bewakingsfirma uit Duitsland laten overkomen om drie geblokkeerde vrachtwagens in handen te krijgen. Bij Meister is er een sociaal conflict.

De 25-koppige knokploeg van de bewakingsfirma uit Duitsland waren gewapend met gummiknuppels- en baseballbats, en traangas. Ze verrasten de werknemers en mishandelden ze. Vijftig arbeiders slaagden er na het handgemeen toch in om de vrachtwagens vol materieel binnen te houden.

Dertig politieagenten maakten een einde aan de ongeregeldheden. Drie werknemers hebben een klacht ingediend voor slagen en verwondingen.

De bewakingsagenten zitten nu zelf in de fabriek. Intussen is een sociaal bemiddelaar ter plaatse. Hij wil snel een buitengewone ondernemingsraad, en de burgemeester van Sprimont is het daarmee eens.

Meister maakt onderdelen voor autoremmen. De onrust begon toen het bedrijf twee belangrijke opdrachten misliep, wat tot ontslagen zal leiden.

bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/120226_sprimont_bewakers

video: http://www.rtl.be/videos/video/384663.aspx
 

take down
the paywall
steun ons nu!