De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De verdwenen dorpen van Palestina (lezing met foto’s)

De verdwenen dorpen van Palestina (lezing met foto’s)

donderdag 14 maart 2019 12:30
Spread the love

Via actuele foto’s vertelt voormalig tv-journalist Johan Depoortere over de verdwenen dorpen. Hij toont alledaagse gebouwen en ruimtes waar ooit Palestijnen leefden. Nu door Israël bezet gebied.

Boycot songfestival

In mei vindt het Eurovisiesongfestival plaats: letterlijk bovenop de ruïnes van 600 door Israël van de kaart geveegde dorpen in Palestina. Tal van prominente artiesten roepen ons op om dit songfestival niet in Israël te houden. We kunnen en mogen immers niet wegkijken voor de systematische schending van mensenrechten die Israël via dit songfestival probeert te maskeren. Het internationale verzet groeit tegen het Israëlische apartheidsbeleid dat de oorspronkelijke Palestijnse bevolking al ruim 70 jaar in een wurggreep houdt. Maar België heeft Palestina nog steeds niet erkend als staat…

Toegang €5. Organisatie: PVDA-Druivenstreek afd. Hoeilaart, op initiatief van Leo Verhaegen.

Meer over dit project elders op DeWereldMorgen

take down
the paywall
steun ons nu!