De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De thermostaat die bijleert

De thermostaat die bijleert

woensdag 23 november 2011 13:37
Spread the love

Zou het niet prachtig zijn moest er een thermostaat bestaan die constant leert wat de inwoners in een woning aan het doen zijn? In plaats van telkens je thermostaat opnieuw te programmeren, zou je dan gewoon de temperatuur kunnen aanpassen en weet de thermostaat dat je tijdens die periode bijvoorbeeld eventjes thuis bent. Maar zo’n thermostaat zou ook veel kunnen besparen op momenten dat je niet in huis bent.
Het is blijkbaar niet langer een utopie. De Nest Learning Thermostat is een iPod-achtige thermostaat die je eenvoudig kunt bedienen en die telkens gaat bijleren als je hem verdraait. Hierdoor krijgt de thermostaat na een bepaalde periode een precies beeld van de activiteiten in de woning en kan hij ook beter inschatten wanneer de warmte zal gewenst zijn. Leuk om weten is ook dat je deze thermostaat met je iPhone of Ipad vanop afstand kunt bedienen! De Nest thermostaat werkt trouwens met de meest gebruikelijke systemen op de markt. Om 100% zeker te zijn kan je altijd eerst opzoeken wat de compatibiliteit is met je bestaande verwarmingssysteem. De kostprijs van het apparaat ligt rond de $250.

Meer weten over deze thermostaat? Ga naar: http://www.nest.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!