De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De meest ecologische Kw is de niet  verbruikte

De meest ecologische Kw is de niet verbruikte

donderdag 15 april 2010 23:03
Spread the love

Behalve voor het blinkende vlak op je dak kunnen zonnepanelen je nog voor andere redenen bekoren.

Zou het “spaarboek karakter” niet het belangrijkste motief zijn voor een plaatsing? Dat de installatie je -per aan het net geleverde 1000 Kw- een groenstroomcertificaat oplevert, is gekend. Voor een installatie geplaatst in 2010 is dat €350 en dat voor de komende 20 jaar.De verkoper doet zijn ding, je tekent een contract en daar begint het avontuur… Ondanks de wel uitgetekende volgweg is het raadzaam voor de reiziger ook te denken aan het plaatsen van een teruglopende dagmeter. Het behouden van een meter die enkel stopt bij het leveren van elektriciteit evenals het behouden van de dag- én nachttarief levert logischerwijze minder profijt. 

Is het noodzakelijk een installatie te plaatsen die het volledige verbruik dekt?

Naast de specifieke vrijstelling per huishouden kan een resterende marge voor een blijvende uitdaging zorgen. De uitdaging om tóch je effectief stroomverbruik te verminderen. Op termijn zal de nieuwe generatie electro ons hier zeker wel bij helpen… Denken we bvb aan LED. Een energiezuinige toepassing die binnen de woning zijn nut zal bewijzen. Een interessante site is bvb Olino

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!