De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De brief van Thomas aan Pascal Smet

De brief van Thomas aan Pascal Smet

dinsdag 24 mei 2011 14:56
Spread the love

Voor zij die de nodige contacten hebben,

Voor zij die ondersteuning kunnen bieden,

Voor zij die een degelijk idee wel willen mee uitbouwen,

Voor het kabinet, de provincie en de gemeente,

De brief Van Thomas, zoals gepubliceerd via de Standaard:

Best mijnheer de minister,

Ik ben Thomas Claerhout een normaal begaafde jongen met autisme

Ik ben twaalf jaar en zit normaal in het tweede jaar Grieks-Latijn . Ik heb een jaartje gezeurd.

Nu ga ik niet naar school niet omdat ik niet wil of mag thuis blijven van mama nee omdat ik niet naar school kan gaan.

Door mijn autisme lukt het gewoon niet om naar de gewone school te gaan we zijn zelf van st-lievens-Houtem naar Gent verhuisd omdat ik niet meer moet vertrekken om 6u30 om op tijd te zijn en ik zoveel bussen moet nemen.

Ik weet dat er nog kinderen zijn met dit probleem maar niet iedereen durft het zeggen of kan het zeggen.

Blijkbaar heeft niemand een oplossing voor mijn probleem en lig enkel mijn mama hier van wakker maar ik heb voor het volgend schooljaar gewoon geen school en betekend dit gewoon nog maar een jaar thuis zitten en misschien tot mijn 18 de

Mama is niet rijk om prive leerkrachten te betalen en dus thuisonderwijs te geven

Is het waar dat U ook geen centen heeft voor autiklassen te maken want ik heb gezocht op het internet scholen krijgen van U centen dus als U er geen heeft dan begrijp ik heb probleem.

Misschien heb ik een oplossing voor het probleem (mama zegt dat voor alle problemen een oplossing is maar soms moet je heel goed nadenken en al je hersenen gebruiken)

Hier komt mijn plan

In Herzele is er een school die leeg staat ( ik heb er vroeger nog gezetten ) aan de Vierwegen

Je kan er niet naast kijken want winnie de pooh staat er heel duidelijk op de ramen geschilderd

Deze school staat nu al een jaar leeg en ik durf wedden dat er nog veel scholen leeg staan , geef een paar ouders de kans om van die lege scholen een autiklas van te maken .

Voor leerkrachten heb ik ook al gezorgd er zijn leerkrachten zonder werk laat die les geven want mijn mama heeft gezegd dat als je in Belgie je geen werk heb je geld krijgt ( zoals dat mama nu krijgt omdat mij papa overleden is ) broer Bjorn zegt dat het werklozenuitkering is. Heb het opgezocht en inderdaad het komt zelf door U partij want U bent net mama bij de socialisten ( pepe zegt de partij van de kleine mensen arme mensen ).

Voor de verwarming en elektriciteit daar moet ik nog een oplossing zoeken maar denk als iedereen een beetje mee helpt we dat probleem ook wel kunnen oplossen

Lieve mijnheer de minister ik ben er nog maar 12 maar ik weet heel goed wat autisme betekend en om heel eerlijk te zijn ik doe mama heel veel pijn als ik zeg dat ik geen autisme meer wil hebben een normale jongen wil zijn of als ik bij mijn papa wil gaan wonen maar weet jij hoe het is om jaren gepest te worden omdat je autisme heb wel ik weet het wel en ik heb autisme als als je lelijke dingen tegen mij zegt dan doet mijn hartje pijn

Ik hoop dat U mijn voorstel kunt aanvaarden

Een jongen die niks liever wil dan terug naar school te gaan Grieks-Latijn te doen en advocaat te worden niet om stoute mensen te helpen neen ik wil alleen mensen en kinderen met een gehandicap helpen U mag dit discriminerend vinden maar ik word dit al 12 jaar lang gedaan enkel omdat ik autisme heb.

Bron:  http://standaard.be/briefthomas

take down
the paywall
steun ons nu!