De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Comac gaat met 200 studenten naar de klimaattop in Glasgow
Studentenbeweging Comac

Comac gaat met 200 studenten naar de klimaattop in Glasgow

Comac, de studentenvereniging van de PVDA, trekt in november met meer dan 200 studenten naar Glasgow voor de klimaattop van de Verenigde Naties (COP26). De vereniging lanceert daarom haar nieuwe campagne Save the climate, go to Glasgow!. “We zullen er staan met een duidelijke boodschap: hoog tijd om de grote vervuilende multinationals aan te pakken!”

dinsdag 14 september 2021 14:05
Spread the love

 

Elk jaar komen de wereldleiders samen op de klimaattop van de Verenigde Naties (COP) om te bespreken welke maatregelen ze gaan nemen om het klimaat te redden. Dit jaar wordt de 26ste editie georganiseerd in Glasgow, Schotland. “De landen staan nog lang niet ver genoeg met hun plannen”, zegt Lola Laenen, woordvoerder van Comac. “Daarom trekken we met de bus met 200 studenten naar Glasgow om onze stem te laten horen.”

“Extreme weerfenomenen als gevolg van de klimaatverandering doen zich vaker en intenser dan ooit voor”, zegt Laenen. “Dat zagen we deze zomer: overstromingen in Wallonië en Duitsland, droogtes die miljoenen mensen bedreigen in het Zuiden, bosbranden in Griekenland, Italië en Turkije, recent nog orkaan Ida in de VS.”

“Nochtans is het duidelijk wie we moeten aanpakken als we de klimaatverandering willen stoppen”, vervolgt Laenen. Volgens een studie van de PVDA blijkt dat vijf multinationals bijna evenveel uitstoten als alle Belgische gezinnen samen. Op wereldschaal zijn 100 multinationals verantwoordelijk voor 71 procent van de uitstoot van broeikasgassen sinds 1988.

“Met die boodschap zullen we dan ook naar Glasgow trekken”, besluit Laenen. “Red het klimaat, pak de grote vervuilende multinationals aan!”

 

Meer informatie:

http://www.nl.gotoglasgow.be/

www.comac-studenten.be

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!