De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Catholic Worker België houdt solidariteitsactie met vluchtelingen Calais
Asielzoekers, Asielbeleid, Calais, Catholic Worker -

Catholic Worker België houdt solidariteitsactie met vluchtelingen Calais

vrijdag 12 november 2010 14:11
Spread the love

De Belgische afdeling van de christelijk-anarchistisch geïnspireerde Catholic Worker beweging houdt een grote solidariteitsactie voor de vluchtelingen en asielzoekers in Calais. Zij leven in mensonwaardige omstandigheden, krijgen vaak te maken met politiegeweld en hebben hulp nodig.

Op zaterdag 27 november gaat een delegatie naar Calais om winterkleren, scheermesjes, voedsel, etc te gaan brengen naar lokale vrijwilligers die bezig zijn met het lot van de asielzoekers. De deelnemers aan de delegatie kunnen ter plaatse een handje toesteken, praten met de vluchtelingen en zo een bijdrage doen aan een verbetering van de toestand van deze mensen.

Al wie meewil of spullen wil doneren kan contact opnemen met Johannes (johan@catholicworker.be) of Isfried (isfriedrodeyns@hotmail.com). Stortingen kunnen gedaan worden op 890-0148569-93, m.v.v. CALAIS.

Let op, momenteel is er enkel nood aan mannenkledij en schoeisel. Er zijn geen vrouwen en kinderen aanwezig.

take down
the paywall
steun ons nu!