De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Leopold I plots zonder degen in De Panne
Asielzoekers, De Panne, Sans-papiers, Standbeeld Leopold I -

Leopold I plots zonder degen in De Panne

donderdag 24 maart 2011 18:00
Spread the love

De degen blijkt vrij vakkundig doorgeslepen te zijn en daarna meegenomen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Niemand heeft iets gehoord of gezien. Buurtbewoners vermoeden dat het in het weekend moet zijn gebeurd. Het heeft alleszins tot dinsdagavond geduurd vooraleer ‘de feiten’ werden ontdekt.

De e-mail aan de redactie van VTM was in het Frans en in het Nederlands opgesteld. De groepering Les Sans Papiers eist in de e-mail de regularisatie voor al wie zich aandient.

Het standbeeld op de Leopold I-esplanade in De Panne, dat de actievoerders als doelwit uitkozen, heeft een meer dan symbolische betekenis. Leopold I kwam daar als ‘vreemdeling’ België binnen en werd met open armen ontvangen … ze kroonden hem zelfs tot koning.

Over de nationale acties van de sans-papiers lees hier.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!