De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Carrotmob mobiliseert tegen klimaatverandering met Ecofiesta

Carrotmob mobiliseert tegen klimaatverandering met Ecofiesta

zondag 6 februari 2011 22:13
Spread the love

Als consumenten massaal hun koopkracht bundelen, kunnen ze zo hun steentje bijdragen in het gevecht tegen de klimaatverandering.

Brussel

Op maandag 7 februari roept Carrotmob op tot een Ecofiesta in samenwerking met resto “Les Super Filles du Tram” en bar “L’Après-Tout” in Elsene (Flagey) want klimaatverandering laat niemand koud.

Beide uitbaters zullen alle exta winsten van die avond volledig herinvesteren in energiebesparende maatregelen. Een energie-expert vertelt hen zelfs gratis hoe ze dat het beste moeten aanpakken.

Het programma varieert van overheerlijke hamburgers tot live muziek. Bovenop is er een express afhaaldienst voor pendelaars met haast, concertgangers met goesting en elke Brusselaar die tuk is op een snelle hap voor een beter milieu. Er zijn ook vegetarische bioburgers.

De jongerenafdeling van Groen! bekroonde de vorige Brusselse carrotmob met hun Groene Bril. “Toen gingen we massaal winkelen, dit keer wordt het een ecofiesta. Ook eenvoudige acties bewijzen hun nut”, aldus woordvoerder Jan Janssens.

Carrotmobbing is een vorm van consumentenactivisme die gelanceerd werd door de Amerikaan Brent Schulkin in 2008. Via Helsinki en Sydney raakte het consumentenactivisme tot in Brussel. Door het klimaatprobleem positief aan te pakken, kent Carrotmob wereldwijd succes.

De basisfilosofie is het bundelen van zo veel mogelijk koopkracht waarbij de handelaars ter compensatie in milieuvriendelijke technologieën investeren. Vandaar de symbolische wortel.

Wat: Ecofiesta Carrotmob
Wanneer: 7 februari 2010 van 17.00 tot 01.00 uur
Waar: Les Super Filles du Tram ( Lesbroussartstraat 22 ) en L’Après-Tout (hoek Flageyplein, Malibranstraat 2) in Elsene. Het café en bar bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

Contact Pers : Jan Janssens: 0494 180 287
Info: Facebookgroep: Carrotmob Brussels
 

take down
the paywall
steun ons nu!