De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cannabis had mijn moeder misschien wel kunnen redden.

zondag 21 december 2014 20:47
Spread the love

10 december 2007, even na middernacht, stierf mijn allerliefste mama op veel te jonge leeftijd (52) nadat ze ongeveer 2 jaar gevochten had tegen borstkanker.

Mijn moeder was gezondheidstherapeute van beroep en wist dus haar weg in het wereldje van de natuurgeneeskunde. Ze probeerde dan ook alles uit wat er maar te proberen viel om de kankercellen uit haar lichaam te krijgen. Zowat al haar spaarcenten gaf ze uit aan therapeuten en “genezers” die haar deden geloven dat ze op de goede weg was.

Via Quantum healing werd er zelfs vanop afstand aan haar gewerkt. Ze moest er niks voor doen, alleen maar betalen uiteraard. Mijn mama was een heel sterke vrouw maar zoals zo veel zieke mensen heeft ze zich te naïef opgesteld in dit wereldje vol geldwolven.

Chemotherapie of zich laten opereren kon ze maar beter niet doen volgens hen, want dit zou de kanker alleen maar sterker doen terugkeren. Dat chemo ook gezonde cellen doodt weet iedereen ondertussen wel, maar er is altijd wel een kans dat je het haalt. Maar ik mag niet alle schuld in anderen hun schoenen schuiven, mijn mama was sowieso tegen chemo.

Mijn moeder heeft hard afgezien. Zoals de meeste mensen die lijden aan kanker nam ze om de paar uur een pijnstiller en op het einde van haar leven droeg ze een morfinepompje waar ze zelf de dosering mee kon verhogen of verlagen. De morfine nam wel een groot deel van de pijn weg, maar het zorgde er ook voor dat ze niet meer goed naar de toilet kon en dus ook niet veel meer wou eten, ‘s nachts vaak uren wakker lag en gekke dingen zei.

Van een kennis had ze een zakje biologisch gekweekte cannabis gekregen dat ze ook kon gebruiken als pijnstiller, in 2007 was dit gelukkig toch al geweten. Ze vroeg dan aan mij of ik haar een stickie kon rollen en dit rookten we dan meestal samen op. Die momenten zal ik eeuwig koesteren. Cannabis verlengde de werking van de morfine en zorgde ervoor dat ze zich even niet zo miserabel hoefde te voelen. Ook wekt het roken van cannabis de eetlust op en vermindert het misselijkheid. 

Had ik toen geweten wat ik nu weet over de olie van de cannabisplant, dan leefde ze misschien nog. Ik zeg wel misschien, niks is zeker. Maar ze had het op zijn minst moeten kunnen proberen.

Maar dankzij de charlatans in de natuurgeneeskunde (gelukkig zijn ze niet allemaal zo) geloven veel mensen (dokters, politiekers,…) niet dat cannabis wel echt kankerdodend is en doen ze ook geen moeite om het daadwerkelijk te onderzoeken. Nochtans spreken de wetenschappelijke bewijzen boekdelen en ook de getuigenissen liegen er niet om.

Pure cannabisolie had haar leven misschien wel kunnen redden. En had het dat niet gedaan dan had het haar levenseinde op zijn minst een stuk aangenamer gemaakt. Maar de dingen zijn zoals ze zijn, de tijd kunnen we niet terugkeren. Mijn moeder heb ik niet kunnen redden, maar ik kan wel zoveel mogelijk mensen hierop attent maken. Niemand beweert dat cannabis een wondermiddel is dat voor iedereen en altijd werkt, maar het kan wel veel en iedereen die ziek is zou het op zijn minst moeten kunnen proberen. 

Nuttige links: 

Hoe THC kankercellen vernietigt: http://vimeo.com/83094404

Gebruik van medicinale cannabis bij kanker: http://pgmcg.nl/gebruik-van-medicinale-cannabis-bij-kanker/

Stichting tegen kanker: http://www.kanker.be/cannabis-een-geneesmiddel

What if cannabis cured cancer (NL ondertiteld): https://www.youtube.com/watch?v=rPbDD1FBzIU

Stichting Mediwiet: http://www.stichtingmediwiet.nl/info/onverdunde-wietolie-en-kanker/

Bureau voor Medicinale Cannabis (NL): http://www.cannabisbureau.nl/

  

take down
the paywall
steun ons nu!