De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bio-crematie onzin

Bio-crematie onzin

vrijdag 3 oktober 2014 12:48
Spread the love

De Vlaamse Uitvaartsector zou vragende partij zijn voor een wettelijke kader rond biocrematie. Dit houdt in het laten oplossen van een lichaam bij 150°C in een alkalische vloeistof. Dit zou blijkbaar milieuvriendelijker zijn dan cremeren of begraven.

Nou, hoe zou biocrematie milieuvriendelijker zijn dan begraven? Wat is er mis begraven? Dat is toch de meest natuurlijke manier om een dode te laten rusten. Laat de aarde het werk doen, laat de microbiologie van de aarde zich voeden met onze resten die dan niet meer van ons zijn.

Totale onzin om te denken dat begraven minder milieuvriendelijker zou zijn dan het ontginnen, produceren, verfijnen, transporteren, gebruiken onder hoge temperatuur van chemische stoffen.

Maar we leven dan ook in een maatschappij die op zijn kop loopt.

http://reinfobel.wordpress.com/2014/10/03/bio-crematie/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!