De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Bericht (4) uit Italië

Bericht (4) uit Italië

dinsdag 9 november 2010 11:04
Spread the love

Liefste Ex(xen),
 
Weet je nog hoe verontwaardigd jij vroeger kon zijn als het over de jacht ging, je vond dat pure dierenmishandeling en een te ongelijke strijd.
 
Vele jaren later woon ik nu op een heuvel die tijdens het weekend het walhalla blijkt voor jagers van heinde en verre, hazen, reeën, herten en everzwijnen in overschot, dus schieten ze er hier heftig op los.
Vooral de everzwijnenjacht is bijzonder georganiseerd, er zou een gevaarlijk overschot zijn en die beesten bezorgen bovendien te veel schade aan de landbouw. Zo zit ik in een zone waarin gedurende vier maanden klop- en drijfjachten op wilde zwijnen toegelaten zijn.
 
In de praktijk bestaat dat vooral uit ’s ochtends vroeg verzamelen in de plaatselijke bar en elkaars materiaal vergelijken, de geweren zijn netjes opgeblonken, de honden geborsteld, de kledij ronduit indrukwekkend, ze lijken zo uit een reclamecatalogus voor herfstkleding gestapt. Een volgend hoogtepunt is om rond aperitieftijd in dezelfde bar te zijn alwaar grote verhalen worden uitgewisseld en gedetailleerde plannen worden gemaakt om de volgende keer nog beter te doen.
 
Daartussenin worden ze dus verondersteld het natuurlijke evenwicht in mijn bossen te herstellen alsook de plaatselijke landbouw te beschermen tegen dierlijk vandalisme.
Ik vermoed dat de schade aan de landbouw hier behoorlijk meevalt vermits één van de grote problemen van Italië nu net de plattelandsvlucht is en er uitbundig met Europese subsidies wordt gegoocheld teneinde alsnog iemand over de schreef te trekken het alsnog als landbouwer te willen proberen.
De zwijnenjagers gedragen zich dan ook als lokale helden omdat hun zondagochtenduitje ertoe bijdraagt dat alvast één tak van de economie kan blijven draaien, jammer misschien dat net die tak van het economische leven gedoemd is tot verdwijnen en in de praktijk ook al grotendeels verdwenen is.
 
De overlevende binnen de sector zijn dermate grote mastodonten die ongetwijfeld geen enkele last hebben van een of ander verdwaald everzwijn of anders voldoende omheind dan wel onder serre of binnen hangars werken dat de mogelijke schade verwaarloosbaar is.
 
Gewoon toegeven dat ze graag weg van huis en onder andere macho’s zijn en samen hun hobby uitoefenen blijkt minder gemakkelijk dan een valse alibiredenering op te hangen die louter dient om principieel gezeur tegen de jacht voor te zijn.
 
Ik persoonlijk laat ze vredig meestal vruchteloos over mijn land zoeken, vermits ik geen overtuigd vegetariër ben heb ik geen recht van spreken tegen de zogenaamde gruwelijke dood van de kogel uit een jachtgeweer. Ik heb wel een sterk vermoeden dat de kippen in ellenlange legbatterijen, de varkens op elkaar gestapeld in te kleine stallen waar nooit daglicht komt of de troosteloos naast elkaar gepropte koeien op weg naar een aftands slachthuis er geld voor zouden geven om enkele jaren in de vrije natuur te leven om vervolgens nietsvermoedend door een droge knal de eeuwige jachtvelden op te moeten zoeken.
 
 
Hopelijk eet jij nu wel louter biologisch gekweekte en ethisch verantwoorde groentjes, greetz,
 
Wulfy15, de vleesetende hypocriet

take down
the paywall
steun ons nu!