De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

België, mijn fascistische vaderland.

België, mijn fascistische vaderland.

donderdag 23 februari 2012 13:51
Spread the love

Facisme

Laten we eens de term “fascisme” eens bekijken.

“In Italië was het fascisme aan de macht van 1922–1943, onder leiding van Benito Mussolini, die zich ‘Duce’ (leider) liet noemen. Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo’n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd.”

Volgens wikipedia zou facisme bestaan uit de bovenstaande vetgedrukte zinnen, woorden. Komt het jullie bekent voor?

dat de natie boven het individu stelt : Iedereen weet dat de overheid zich totaal niet interesseert voor u en mij.met als uitvloeisel een in zo’n systeem legitiem gebruik van geweld : We hebben genoeg voorbeelden gezien waar de varkens de politie op betogers afgestuurd heeft. Betogers die vreedzaam hun mening willen uiten.
moderne propagandatechnieken en censuur : De media manipuleert en censureert met hulp van de overheid. De huidige media wordt zwaar gesponsort met ons geld. De mensen zouden geen initiatieven starten zoals dewereldmorgen.be als ze de media die we nu hebben zouden vertrouwen.

Dus we kunnen concluderen dat wij geregeert worden door fascisten in een fascistische overheid.

De NVA

De NVA is de grootste fascisten partij van alle partijen. Deze partij staat garant voor de toekomst van het corporatisme. Deze interesseren zich niet voor het welzijn van u en mij, maar voor de economie. En neen, het is niet omdat onze economie goed draait dat ook het welzijn van de mensen goed gaat. Kijk naar de USA, de grootste economie van de wereld en meer mensen leven daar in armoede dan in bv Cuba.

——————————————————————————————————————

De N-VA heeft haar alternatieve begrotingscontrole klaar. De partij stelt een pakket maatregelen voor ter waarde van 3,22 miljard euro. De partij pleit daarbij voor de afschaffing van de automatische loonindex en het vervangen van de gezondheidsindex door een eco-index. Dat staat te lezen in de Concentrakranten.
Met haar alternatieve begrotingscontrole wil de N-VA de kritiek counteren als zou ze enkel kritiek hebben op de regering en nooit alternatieven hebben. In dat alternatief, uitgewerkt onder leiding van begrotingsspecialist Steven Vandeput, worden voor 3,22 miljard euro aan structurele maatregelen voorgesteld. Op het vlak van werk wordt voorgesteld om de werkloosheid in de tijd te beperken en het stelsel van de wachtuitkeringen te laten uitdoven.

Indexsysteem
Wat de index betreft, pleit de N-VA voor een afschaffing van het systeem voor de lonen. Voor de sociale uitkeringen zou het indexsysteem wel behouden blijven. Bedoeling is dat werkgevers en vakbonden per sector zogenaamde all-inakkoorden afsluiten waarbij rekening wordt gehouden met de inflatie en de reële looneisen. Daarnaast wil de N-VA de gezondheidsindex vervangen door een eco-index met een lager gewicht van de energieprijzen.

Wat de gezondheidszorg betreft, pleit de N-VA voor een bevriezing van de uitgaven op het niveau van 2011 plus 1,1 procent indexprovisie. Daarna moet de groei gelijklopen met de groei van de economie plus 1,1 procent indexprovisie.

De N-VA vindt ook dat, net zoals Vlaanderen, de andere gewesten en gemeenschappen hun begroting in evenwicht moeten brengen. Dat zou bijna 800 miljoen euro opleveren. (belga/sg)

—————————————————————————————————————————

Natuurlijk wensen deze de index af te schaffen. Deze index is als gif voor hun meesters, de mega coöperaties die meesurfen op de mensen hun achterlijkheid en het worden van nationalistische gedrochten tijdens tijden van crisis. En het interessantste van al is dat die coöperaties zelf in fout zijn voor die crisis met hun eeuwige winst scheppen en het behandelen van mensen die geen aandeelhouder als expendable human resources.

Natuurlijk wenst de NVA ook de gezondheids index af te schaffen. De gezondheid van de mensen is niet belangrijk, alleen het geld en dus komen ze met een eco index. Een index dat niet afhangt van de gezondheid van de mensen, maar van de gezondheid van de economie en of de machtigen der aarde nog een extra auto willen kopen of niet. 

Ik zeg het volgende over de NVA en alle huidige zetelende partijen. Op de brandstapel met die fascisten!

take down
the paywall
steun ons nu!