De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amerikaanse bombardementen tegen ISIS

Amerikaanse bombardementen tegen ISIS

woensdag 1 oktober 2014 11:24
Spread the love

Amerika is samen met haar Arabische bondgenoten (waarschijnlijk democratische, mensenrechten-respecterende landen, toch?) bezig ISIS te bestrijden in Syrië. Een militaire operatie in een soeverein land zonder de wettelijke vertegenwoordiger (president) van het land hierbij te betrekken. Dit is een flagrante act of war ten aanzien van Syrië.

De VS vraagt dat België meedoet aan de aanvallen (weliswaar in Irak, waar de regering weinig legitimiteit geniet van de bevolking). De Gucht Junior geeft zijn opinie in DM. Hij is natuurlijk voorstander van de interventie, en hij vindt ook dat we moeten strijden in Brussel. Tegen het extremisme. Zijn partij is een “landing” aan het maken met coalitiepartners van het “Zweedse” (Newspeak op zijn best), waarbij nog wat miljarden verder bespaard moeten worden, maar een land ver van ons gaan bombarderen (=terreur zaaien) om terrorisme tegen te gaan dat kan dan wel financieel. Begrijpen wie begrijpen kan. Dat meer bombardementen meer geweld kweekt, dat hebben onze politici en media blijkbaar ook niet door. Dat de War on Terror enkel maar meer onveiligheid heeft gecreëerd, ook niet. Leert een moderne mens dan niet meer van de geschiedenis? Of is deze te saai geworden om aandachtig te bestuderen?

http://reinfobel.wordpress.com/2014/09/25/amerikaanse-bombardementen-tegen-isis/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!