De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amatorski roept culturele sector op tot solidariteit met Gaza

vrijdag 22 maart 2024 00:01
Spread the love

 

Tijdens hun bijzonder sfeervol concert donderdag in ‘t Stuk in Leuven heeft de postrockband Amatorski een opvallende solidariteitsactie gevoerd met het noodlijdende Palestijnse volk in Gaza. Halfweg het concert werd het optreden stilgelegd gedurende enkele minuten en werd een tekst in drie talen geprojecteerd waarin de groep aandacht vroeg voor de meer dan 30.000 doden die in Gaza reeds gevallen zijn als gevolg van de Israëlische agressie. Zangeres Inne Eysermans zei na het concert dat de actie ook bedoeld was als oproep naar de culturele sector om zich te laten horen over deze kwestie. “Momenteel gebeurt er niks”, aldus Eysermans.

Volgende tekst werd geprojecteerd: “We vragen om een moment van stilte ter nagedachtenis van de meer dan 30.000 doden in Gaza, waaronder voornamelijk vrouwen en kinderen. De voortdurende humanitaire ramp, de hongersnood, blijft zich elk moment ontvouwen. Ook op dit eigenste moment. Het globale karakter van de verschillende wereldwijde conflicten dwingt ons een positie in te nemen. We geloven in de maatschappelijke rol van culturele organisaties – een culturele sector die zich niet onttrekt aan dergelijke problematieken maar ze bespreekbaar maakt, en hun divers publiek en hun kunstenaars verdedigt. We geloven in een culturele sector die in de wereld staat, zichtbaar en vocaal, zich niet verstopt of zich laat verstoppen”.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!