De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Akelige, achterlijke, absurde, anachronistische actualiteit

Akelige, achterlijke, absurde, anachronistische actualiteit

zondag 3 april 2016 20:46
Spread the lovehttp://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=16075

 

 

 

 

 

http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=16075 

 

* De “beste voetballer ter wereld”, de Argentijn Lionel Messi, doneert in een Egyptisch tv-programma zijn schoenen voor een goed doel…en krijgt gans de natie over zich! De sociale media van Egypte en andere Arabische landen spreken schande over dit nochtans welwillend gebaar om te helpen geld in te zamelen.  Schoenen worden er immers al vuil beschouwd – ze raken de grond – en omvatten de voeten, de laagste lichaamsdelen.  Nietsvermoedend heeft de voetbalster dus aanstoot gegeven en een ganse cultuur beledigd, of hoe goed-doen ook fout kan zijn.  Voor je het weet trap je tegenwoordig overal op lange tenen; dat wordt dus op eieren lopen voortaan…!

http://newsmonkey.be/article/65277

* Een miljardair uit Saoedi-Arabië doet als toerist Londen aan en brengt mee: een rist “gouden” auto’s. Het betreft hier een Rolls-Royce, een Lamborghini, een super-de-luxe Mercedes en meer van dat fraais-op-wielen; elk ingepakt in een soort goud-folie. De twintiger racet er ook occasioneel mee door de high streets.  Hij post trouwens geregeld op sociale media over zijn puissante levensstijl.  Zetten we dit krantenartikel af tegen de wrange vaststelling in een nieuwsbericht van vorig jaar, dat 2,3 miljoen Britse kinderen in armoede moeten leven, oftewel bijna één op zes kleine Britten, dan moeten we ons toch afvragen in wat voor crazy world we vandaag leven, niet…?

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/03/29/saudi-tourist-brings-four-gold-cars-worth-more-than-1m-to-london/?sf23301942=1

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2376203

* De jacht is open! Rokers zijn de nieuwe criminelen, de moderne paria’s: http://www.hln.be/hln/nl/1301/Premier-League/article/detail/2663369/2016/04/01/Dom-dommer-domst-Premier-League-vedettes-betrapt-op-roken.dhtml

http://www.no-smoke.org/goingsmokefree.php?id=132

* “Inmiddels zijn de eerste Oculus Rift exemplaren verzonden, ook iFixit heeft een exemplaar in handen gekregen. De teardown welke is uitgevoerd geeft veel informatie vrij over de gebruikte componenten. Zo blijkt dat de Oculus Rift de beschikking heeft over twee oledpanelen en hybride fresnellenzen.”  

Gaat dit over een ruimtetuig? Een auto? Een werkbank? Of een vibrator misschien? Wie het weet mag het zeggen maar voor iedereen ouder dan vijftig klinkt dit als Chinees…(het juiste antwoord vindt u hier: http://technieuws.com/50568/oculus-rift-gebruikt-twee-oled-schermen)

* Zeg nooit meer “‘t Is weer een vrouw achter ‘t stuur” want nu is wel bewezen dat vrouwen beter en veiliger rijden dan mannen:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160403_02216210

* Leonardo DiCaprio is mogelijk niet meer welkom in Indonesië, verbanning dreigt.  Zoals wel meer sterren gebruikt hij zijn bekendheid ook voor nobele doelen, namelijk de wereld een beetje mooier, gezonder of veiliger maken voor iedereen.  Hij uitte echter teveel kritiek op de palmolie-industrie naar de zin van het Indonesisch bestuur, en oh wee wie aan de industriële belangen tornt! Dan komt het geld-in-’t-laatje mogelijk in gedrang en dàt kunnen we niet dulden, toch? Weet daar bij dat DiCaprio het ook al in het hoofd haalde om zijn bezorgdheid te tonen op Instagram over het lot van de wilde dieren in een van ‘s lands nationale parken! Laat de man zelfs een stichting opgericht hebben om het plaatselijke ecosysteem te helpen in stand houden! Waar zitten al die wereldberoemde acteurs en zangers toch met hun gedachten…zeker in de sterren?

http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/2664544/2016/04/02/Leonardo-DiCaprio-riskeert-verbanning.dhtml

* Op is op! De ringweg rond Poperinge kan niet verder worden afgewerkt voor 2018, want net voor die laatste achthonderd meter… is geen geld meer.  Jammer…  Aan het Vlaamse publiek presenteer je zulk débacle dan als volgt: “Op planologisch vlak staat niets een volledige doortrekking in de weg, maar voor de laatste fase is er deze legislatuur geen geld”, aldus Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) uit Poperinge. Planologisch! Legislatuur! Het klinkt toch fraai, geef toe? Persoonlijk ben ik dol op dergelijke uitdrukkingen, frases en bon mots, gans dat hermetische taalgebruik, privilege van politici aller landen.  Maar alles kan beter! Dus toch enkele op- en aanmerkingen mijnentwege.  Zo kan “planologisch” in dit geval beter vervangen worden door planonlogisch; “legislatuur” rijmt trouwens op tureluur en dat “geen geld”, daar had u, juffrouw Sabien, toch wat beters op kunnen vinden hoor.  “Er resten geen pecunia meer” of zo, ik zeg maar wat, of “pegels” of “pegulanten”, of “de thesaurie is leeg”?

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-poperinge/geen-geld-voor-amper-800-meter-a2663984/

* Over goed en fout tegenover kinderen.  Doe dit:

http://www.metronieuws.nl/nieuws/koffiepauze/2016/04/agent-hinkelt-met-dakloos-meisje

Doe dit niet:

http://www.volkskrant.nl/buitenland/vn-heropent-onderzoek-naar-seksueel-misbruik-blauwhelmen-in-car~a4273630/

* Mooi staaltje van krompraat.  De gewezen Bulgaarse voetbalster Hristo Stoichkov tezamen met zijn vrouw op foto, te midden van pas gedood exotisch wild waaronder een giraf, een antilope, een zebra, linxen en buffels.  Foto lekt uit.  Grote en terechte kritiek van onder meer tal van dierenrechtenorganisaties voor zoveel wansmakelijk wangedrag? Ja maar wij zijn betrokken bij organisaties voor dierenwelzijn en milieu hoor…en de jacht was legaal hoor…en het is ook een belangrijke manier voor de lokale bevolking om geld op te halen hoor…en het is ook goed voor het wildbeheer hoor…   

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/bulgaria-legend-hristo-stoichkov-sparks-7665466

* Johan De Becker, korpschef van Politie Brussel-West (waaronder Molenbeek valt): “Meer agenten nodig die Arabisch spreken”.  Is het niet eerder: meer Belgen nodig die Vlaams of Frans spreken…?

http://www.demorgen.be/binnenland/korpschef-molenbeek-meer-agenten-nodig-die-arabisch-spreken-b1a3b6e6/

* Eindelijk een bedrijf dat haar gedragscode wijzigt en ethischer gaat werken: L’Oréal zet contract stop met WK-babe/model Axelle Despiegelaere.  Het bedrijf laat in het midden of de oorzaak ligt bij de foto die is opgedoken van het meisje, poserend met een geweer over de schouder en naast een dode antilope.  Wel stipuleert de cosmeticagigant dat het geen testen meer doet, of door anderen laat uitvoeren, op eender welke diersoort.  Hulde aan een grote zondaar die tot inkeer is gekomen!

http://www.independent.co.uk/life-style/fashion/loreal-cuts-ties-with-belgium-supporter-axelle-despiegelaere-after-hunting-trip-photographs-9599738.html

* Premier Michel na 22/3: “Ik heb me nooit zo eenzaam gevoeld.”  Dan zijn we dus met twee…of met  elf miljoen tweehonderdvijftigduizend tweehonderdvijfentachtig…?

http://www.nieuwsfeiten.be/2016/04/premier-michel-na-223-ik-heb-me-nooit-zo-eenzaam-gevoeld/

 

 

take down
the paywall
steun ons nu!