De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: InMyName
InMyName

Affiches in meer dan 12 Belgische steden voor regularisatie van mensen zonder papieren

Meer dan 250 burgers verspreidden in de nacht van zondag 19 december honderden affiches in onder andere Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel. De actievoerders hingen ook 5.000 deurhangers op in het openbaar vervoer om de aandacht te vestigen op de dagelijkse realiteit van mensen zonder papieren. De deelnemers eisen dat er eindelijk een regularisatie komt van mensen met een onwettig verblijf. De actie werd georganiseerd ter ondersteuning van de campagne In My Name, die 25000 handtekeningen wil ophalen voor een eerste burgerwet in België voor de regularisatie van mensen zonder papieren.

dinsdag 21 december 2021 15:09
Spread the love

“Mensen zonder papieren  riskeren arrestaties, uitbuiting en sociale uitsluiting! De overheid ontzegt hen toegang tot fundamentele rechten.  Laten we dit veranderen. Onderteken de burgerwet voor de regularisatie van mensen zonder papieren!”. Dit is de boodschap die de burgers van een tiental Belgische steden vanochtend op weg naar hun werk te zien kregen.

De deurhangers en posters roepen alle burgers op om op de een of andere manier in actie te komen. Daarnaast verwijzen ze naar de campagnewebsite: www.inmyname.be, waar ze het burgerwetsvoorstel (link naar wetsvoorstel) voor regularisatie kunnen ondertekenen. Indien de nodige 25.000 handtekeningen worden opgehaald, zal het wetsvoorstel binnen het federale parlement besproken worden. Het doel van de campagne is om te laten zien dat veel mensen bereid zijn om de collectieven van mensen zonder papieren te steunen in hun strijd voor regularisatie. Daarnaast klaagt de campagne “het gebrek aan daadkracht van de federale regering en het verraad van de staatssecretaris” aan.

Campagne InMyName. Foto: Panda activiste

“Het is ondertussen 4 jaar geleden dat de actie #NotInMyName plaatsvond. Die actie stelde het migratiebeleid al aan de kaak en kon op veel steun rekenen. Sindsdien is er niets veranderd. Politieke beslissingen zijn nog steeds onmenselijk, willekeurig en dodelijk. We willen laten zien dat een ander beleid mogelijk is. De burgerwet voor regularisatie is een concrete stap. Als burgers hebben we veel manieren om actie te ondernemen en druk uit te oefenen. We roepen dan ook iedereen op om dit te doen”, besluit Sarah, woordvoerster van de actie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!