De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ACV betuigt medeleven aan slachtoffers in Kiewit-Hasselt en brengt hulde aan de hulpverleners  en  omwonenden

ACV betuigt medeleven aan slachtoffers in Kiewit-Hasselt en brengt hulde aan de hulpverleners en omwonenden

vrijdag 19 augustus 2011 09:27
Spread the love

Noodlot en rampspoed nemen helaas geen vakantie.

Een tweede keer deze zomer worden uitgerekend jonge mensen en hun families zwaar getroffen. Eerst in Oslo, Noorwegen waar een ideologische gek dood en vernieling zaaide. Gisteravond was het een natuurramp, een ongekend zwaar onweer dat Pukkelpop in Kiewit Hasselt, onvoorstelbaar diep trof. ACV Jongeren en ACV Enter die op de  festivalcamping een stand hadden, zijn zwaar aangeslagen door het enorme menselijk leed en de grote ravage. 

Het ACV betuigt zijn medeleven aan de families die een kind – een jonge vrouw of man die het leven helemaal voor zich had – verloren, zo willekeurig weggerukt. Het wenst veel moed en sterkte aan de jongeren die gekwetst in één van de ziekenhuizen verzorgd worden, aan hun families en ook aan de zo velen die getraumatiseerd de festivalweide of de camping hebben verlaten.

Wij brengen hulde aan en danken alle beroepskrachten, politiemensen, brandweermensen, hulpverleners van het Rode Kruis, Civiele Bescherming, verplegers en verpleegsters, dokters, ambtenaren van de stad Hasselt en de Provincie Limburg en de vele omwonenden en vrijwilligers die het beste van zichzelf geven en zo aantonen dat solidariteit bij ons nog bestaat.

Wij wensen veel sterkte aan de organisatoren die jongeren op vreedzame wijze rond popmuziek wilden samenbrengen. Evaluaties zijn er om lessen te trekken voor de toekomst, al zal alle mogelijke preventie nooit helemaal het noodlot en de natuurelementen kunnen uitsluiten. Het ACV hoopt dat massa-evenementen, zoals  popconcerten – die zo belangrijk zijn voor de samenhorigheid en het gemeenschapsleven in Vlaanderen en in ons land – ook verder kunnen georganiseerd worden.

Tom Vrijens,ACV Jongeren
Elke Oeyen, ACV Enter
Mathieu Verjans, voorzitter ACV Limburg
Luc Cortebeeck, voorzitter ACV
 

take down
the paywall
steun ons nu!