De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

A Marine Story

A Marine Story

maandag 7 januari 2013 16:42
Spread the love

A Marine Story is een naast een erg conventioneel drama over de moeizame coming-out van een vrouw tevens een sneer aan het adres van de hypocrisie in het Amerikaanse leger. Van 1993 tot 2010 gold immers in het leger de regel “don’t ask don’t tell” – als een soort compromis tussen de reactionaire en progressieve geluiden in de samenleving . Niets mis mee als je andersgeaard bent, alleen je mag het niet openbaar tonen. Als gevolg van deze regelrechte discriminatie onstond er een heksenjacht waardoor duizenden ontslagen vielen.

Het verhaal gaat als volgt. De moedige Alexandra slaagt er in om het tot drilsergeant te schoppen in het elitekorps van de marine – ondanks het machismo in het leger en haar zorgvuldig bewaard geheim. Er komen barsten in het pantser van deze harde tante wanneer ze verplicht moet afzwaaien. Uit pikante foto’s die uitlekken blijkt niet alleen dat ze het niet nauw neemt met de huwelijkse trouw maar tevens de Griekse beginselen genegen is.

Ze keert terug naar roots in Californië waar ze op heel wat vijandigheid wordt onthaald door de lokale Rednecks. Haar leven krijgt een verrassende wending wanneer ze de kans krijgt om het leven van Saffron – een getroubleerde crackhead – terug op rails te krijgen door haar klaar te stomen voor het marinekorps. So far so good, maar dan brengt haar eigen struggle met haar seksuele geaardheid haar weer in lastige papieren. Op de koop toe vervalt Saffron ook terug in haar oude gewoonten na een mislukt ingangsexamen wanneer ze terug in de armen valt van haar vriendje – een drugsrunner en ex-bajesklant. De film bevat zeker een aantal doorleefde scènes en evocaties van ruig geweld , maar iets  te weinig om de middelmaat te overstijgen. Het flauwe happy end is ook een afknapper.

take down
the paywall
steun ons nu!