De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

7 Manieren Hoe Cannabis Een Betere Ouder Van Je Maakt

7 Manieren Hoe Cannabis Een Betere Ouder Van Je Maakt

woensdag 11 november 2015 20:06
Spread the love
Laten we er geen doekjes om winden: Ouder zijn is geen makkelijke klus.
We hebben allemaal overlevingstechnieken ontwikkeld, de één al wat effectiever dan de andere.

Een heleboel mama’s en papa’s kiezen voor voorgeschreven medicatie en alcohol om beter om te kunnen gaan met de alledaagse drukte van het leven – en anderen kiezen voor cannabis.

Wanneer ik een tijdje geleden gestopt was met cannabis werd ik prikkelbaar, angstig, depressief en ik verloor soms mijn interesse om met de kinderen te spelen.
Wanneer ik terug cannabis gebruikte was ik binnen enkele minuten terug mijn oude zelf. Het was toen dat ik dat me realiseerde hoezeer mijn cannabisconsumptie me helpt bij het ouderschap.

Natuurlijk gelden bij cannabis dezelfde regels als andere substanties: gebruik het verantwoordelijk, doe het veilig en hou het weg van de kinderen.

Maar een pufje hier en daar kan zeker geen kwaad. Hier is waarom:


Cannabis vergroot je geduld

Geduld is één van de gouden deugden in het ouderschap, en kinderen weten maar al te goed hoe ze onze grenzen kunnen testen. Maar met een klein beetje THC in je systeem kan je veel meer verdragen. (Bij tabak is het net het omgekeerde. Het gebruik van tabak zorgt ervoor dat je sneller je ge
duld verliest!)

Studies tonen aan dat cannabis angst kan verminderen en het humeur van patiënten verbeteren. Met andere woorden, cannabis kan mild kalmerend werken in een lage dosis. Heel wat mensen vinden dat het hun helpt om geduldiger en minder prikkelbaar te zijn.
Dus als je kleine Johnny betrapt terwijl hij met een permanente stift op je muren schrijft nadat hij al de vulling uit de kussens haalde… dan kan een beetje cannabis in je systeem ervoor zorgen dat je iets makkelijker je cool bewaart.

Je wordt creatiever

Met zo veel productieve cannabisgebruikers tegenwoordig, leert de wereld meer dan ooit over de creatieve voordelen van cannabis.

 Verhoogde creativiteit kan een immense waarde toevoegen aan de manier waarop we opvoeden, onderwijzen en onze kinderen vermaken. De correlatie tussen creativiteit en THC is meer dan aneckdotisch. Wetenschappers ontdekten dat cannabisgebruikers creatiever zijn dan niet-cannabis-gebruikers. Wetenschappers zeggen dat het te maken heeft met de afgifte van dopamine in het brein, het ontspant de persoon en geeft hun de mogelijkheid om dingen in een ander perspectief te zien.
Ik hou ervan om tijdens die THC-geïnduceerde creativiteit allerlei grappige en unieke spelletjes te spelen met mijn kind. Dit zorgt voor herinneringen die we beiden levenslang gaan koesteren.

Het glas is halfvol in plaats van halfleeg

Het ouderschap draait niet alleen rond plezier maken en spelletjes doen met hen. Dag-na-dag stress kan zich opstapelen en het beste van ons eisen, dit draait uit op niet-zo-gelukkige gedachten. Maak je geen zorgen, dit overkomt ons allemaal.
Gelukkig staat cannabis ervoor gekend om die negatieve mood om te zetten in een positieve. Dit heeft opnieuw te maken met het stimulerende effect dat cannabis heeft op ons dopamineniveau – maar zonder dat dit langetermijn gevolgen heeft.

Tijdens momenten waar je niet meer weet waar je het hebt en je moeite hebt om jezelf recht te houden – neem een pufje van je vaporizer en je voelt je snel meer op je gemak en veel optimistischer. Je komt in een gemoedstoestand waarin je spanningen kan transformeren in oplossingen.

Je voelt je fysiek beter

Als ouder nemen we maar zelden eens een pauze, niettegenstaande we ons soms fysiek echt uitgeput voelen. Zoals we ondertussen al wel weten, werkt cannabis doeltreffend als pijnstiller. Studies tonen aan dat het ook kan helpen bij o.a. MS, reumatoïde artritis en epilepsie-aanvallen.

Cannabis kan je helpen om te gaan met de fysieke beperkingen in je leven en meer van het leven te genieten. Gebruik het alleen niet in het zicht van de kleine.
Dit is bijzonder goed voor mensen die aan een ziekte of aandoening lijden die het hen normaal gezien onmogelijk zou gemaakt hebben om fysieke activiteiten te ondernemen met hun kinderen, zoals naar het park gaan of een korte wandeling maken.

Je krijgt meer slaap

Eens je in het ouderrijk terechtkomt, wordt slaap iets heel belangrijk. En wanneer je nog een zuigeling of kleuter hebt, kan het een schaars goed worden. Het is ook zo dat cannabis je een betere nachtrust kan bezorgen, vooral wanneer je last hebt van nachtmerries.

 Slaap is heel belangrijk als je van je kinderen wilt kunnen genieten. Cannabis kan helpen.
In een studie die uitgevoerd werd met patiënten die lijden aan het post-traumatisch stress syndroom, was er een significante daling in het aantal nachtmerries bij de patiënten die zichzelf cannabis toedienden. Wetenschappers zeggen dat dat komt omdat cannabis de REM slaap verstoort, en in die periode komen de meeste dromen voor.
Wat je ook uit je slaap haalt ‘s nachts, een natuurlijk slaapmiddel zoals dit kan het verschil maken.

Je leeft langer

Als je zoals mij bent, dan wil je zo lang mogelijk in het leven van je kind aanwezig kunnen zijn. Dat is omdat jij een fantastische ouder bent.

 Een heleboel cannabisgebruikers, ook de oudere, vinden dat cannabis hen gelukkiger en gezonder houdt.

Het werd aangetoond dat cannabidiol (CBD) in cannabis kankercellen stopt met zich te vermenigvuldigen. CBD stopt kankercellen door een gen uit te schakelen dat id-1 heet, wat het gen is dat ervoor zorgt dat kankercellen zich verspreiden.
Studies ontdekten ook dat THC de progressie van Alzheimer remt door de formatie te vertragen van plaque, die de hersencellen vernietigt.
Hoe kunnen we NEE zeggen tegen cannabis als het ervoor zorgt dat we langer kunnen genieten van onze kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen?

Het is een veel veiliger alternatief                                     
Welke medicatie we ook nemen, aanvaarden we echt potentieel vervelende bijwerkingen die ons verhinderen om fun te maken met onze kinderen?

Een heleboel ouders hebben potentieel schadelijke middelen vervangen door cannabis.
Sommige bijwerkingen van medicatie kunnen zeer alarmerend zijn, om nog maar te zwijgen van het risico op verslaving dat aan veel pillen vasthangt. Onderzoek toont aan dat cannabis een veiliger alternatief is dan alcohol, veel voorgeschreven medicatie en andere illegale middelen.
Hou in je achterhoofd dat er risico’s verbonden zijn aan het roken van cannabis, maar er zijn tal van voordelen die groter zijn dan dat nadeel. Een vaporizer of de inname van cannabisolie of edibles maakt het gezondheidsrisico nog kleiner.

Nu, herhaal na mij: Ik ben een goede ouder. Cannabis is mijn medicijn.

Origineel artikel: 

7 Ways Pot Makes You A Better parent

take down
the paywall
steun ons nu!