De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

6 tips voor het organiseren van een babyshower

6 tips voor het organiseren van een babyshower

vrijdag 3 januari 2020 07:22
Spread the love

Het is dan eindelijk zover, je beste vriendin/je lieve zus is zwanger. Daarom organiseer je een babyshower! Bij het organiseren van een babyshower komt echter veel kijken. Al haar vriendinnen moeten kunnen, er moet gezorgd worden voor passende cadeautjes en het eten moet ook voor de toekomstige moeder geschikt zijn. Daarom geven we je in dit artikel 6 tips die het makkelijk maken om de perfecte babyshower te organiseren!

Inventariseer bij haar man

Natuurlijk is het belangrijk dat de zwangere vrouw het naar haar zin heeft en er alleen personen komen die zij op de babyshower zou willen hebben. Is de babyshower een verrassing, inventariseer dan bij haar man wie er uitgenodigd moeten worden. Is het geen verrassing, dan kun je het natuurlijk altijd aan haar zelf vragen!

Denk aan het geslacht

Is het geslacht van de baby al bekend, dan kun je hier natuurlijk gemakkelijk rekening mee houden bij de versiering en de cadeaus. Is het geslacht echter nog niet bekend, koop dan cadeautjes die voor zowel een jongen als meisje erg geschikt zijn. Speelgoed doet het vaak goed, evenals sokjes, een speeldoosje, een speen of producten om de baby te verzorgen.

Maak het persoonlijk

Niets is zo leuk als het krijgen van een cadeau dat een persoonlijke touch bevat. Met gepersonaliseerde lintjes krijg je dit voor elkaar! Op deze lintjes kun je een persoonlijke boodschap laten plaatsen voor de zwangere. Organiseer je de babyshower namens haar vriendinnen, stuur dan naar elke genodigde een stukje lint op, zodat alle cadeaus voorzien zijn van een mooie persoonlijke boodschap!

Ook voor het versturen van de uitnodigingen van de babyshower is dit erg leuk. De lintjes kun je dan mooi gebruiken om bijvoorbeeld het kaartje te versieren. Het is des te leuker wanneer je het geslacht bekend maakt door de kleur van het lintje met de naam erop bijvoorbeeld!

Zorg voor een afspraak in het openbaar

Waarom een afspraak in het openbaar? Dat komt door de volgende reden. Wanneer je namelijk haar moeder, man of beste vriendin haar laat uitnodigen voor een kop koffie, dan is de kans wel eens aanwezig dat zij in haar oude kloffie komt opdraven. Dit is natuurlijk erg zonde als je je best hebt gedaan om de babyshower voor haar onvergetelijk te maken. Bij een afspraak in het openbaar is de kans vele malen groter dat zij zich helemaal opmaakt en er op en top uitziet.

Laat het niet te lang duren

Super dat jullie als vriendinnen een babyshower organiseren, maar houdt dan wel rekening met het zwangere middelpunt. Aangezien de bevalling steeds dichterbij komt, zal het voor haar steeds meer energie kosten om te bewegen en haar dagelijkse bezigheden te doen. Een babyshower die 3 à 4 uur duurt is daarom ruim voldoende. Het geeft haar genoeg tijd om te genieten van alle leuke dingen. Na deze tijd zal de moeheid ook snel toeslaan. Rustpunten waar de zwangere even kan gaan zitten en een locatie waar een WC beschikbaar is zijn ook belangrijk; vaak moeten plassen gaat nu eenmaal echt samen met zwanger zijn.

Let op haar voeding

Bij het organiseren van een babyshower wordt er natuurlijk veel lekkers klaargemaakt. Let daarbij echter wel op de dingen die de zwangere vrouw niet kan eten en drinken (denk hierbij aan rauwmelkse kaas, gerookte zalm, of alcohol). Dit zorgt ervoor dat zij ook kan genieten van alle lekkere dingen en laat zien dat je heel veel rekening met haar hebt gehouden.

Met deze tips weet je zeker dat de babyshower die jij georganiseerd hebt een groot succes wordt waar jouw vriendin/je zus met veel plezier en dankbaarheid op terugkijkt!

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!