De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

4 juli actie: Flotilla in Griekenland tegengehouden

4 juli actie: Flotilla in Griekenland tegengehouden

zondag 3 juli 2011 16:16
Spread the love

Een aantal schepen van de internationale Freedom Flotilla die uit 10 schepen bestaat en naar Gaza wil om er de illegale blokkade te doorbreken, hulpgoederen af te geven en solidariteit met de Palestijnen te betonen, werd door de Griekse overheid verboden uit te varen.

Verschillende schepen waren in Griekenland al het slachtoffer van sabotage in de haven van Pirraeus en vier deelnemers werden op verschillende plaatsen maar hetzelfde moment overvallen en van hun gsm en laptop beroofd. Het Amerikaanse schip ‘Audacity of Hope’ (genaamd naar de bestseller van Barack Obama) was de haven uitgevaren maar werd door de Griekse marine gedwongen terug naar de haven te varen.

Dit alles maakt duidelijk deel uit van een campagne om te trachten de schepen tegen te houden en hen te verhinderen naar Gaza te varen. Griekenland is duidelijk de handlanger en de VS (die de Amerikaanse deelnemers eerder al met boetes en gevangenisstraf hebben bedreigd) en Israël dat te kennen heeft gegeven de vloot niet te zullen toelaten.

Belgische sympathisanten roepen op om maandag 4 juli om 17u te protesteren tegen de sabotage en het verhinderen de vloot uit te varen. Plaats van afpraak is het rondpunt Schuman, voor de Europese Commissie.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!