De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Orlando Jorge Mela

Orlando Jorge Mela

dinsdag 7 juni 2022 14:50
Spread the love

Orlando Jorge Mela, minister voor het milieu van de Dominicaanse Republiek, meerdere malen neergeschoten door zijn persoonlijke vriend Faust Miguel de Jesus Cruz de la Mota, die de misdaad heeft toegegeven aan een plaatselijke priester.

Cruz, 56, overhandigde ook een pistool aan de priester.

Wetshandhavers namen contact op met Cruz terwijl hij nog in de kerk was en hij beloofde hen dat hij zich zonder problemen zou overgeven als zij garandeerden dat zijn leven zou worden gespaard, zeiden ambtenaren.

Een zwaar bewapende politieagent heeft Cruz in de kerk gearresteerd.

“Je hebt een goede man vermoord! Moordenaar!” schreeuwden de omstander naar Cruz toen hij door de politie uit de kerk werd geleid.

De familie heeft grote invloed op de politiek van de Dominicaanse Republiek. Jorge was de zoon van de voormalige Dominicaanse president Salvador Jorge Blanco, en zijn zus is de onderminister van de regering van president Luis Avinadel. Jorges zoon is lid van de Moderne Revolutionaire Partij, (PRM) waarvan Jorge een mede-oprichter was.

De autoriteiten hebben voor de moord geen motivatie genoemd.

“Wij willen onze diepste medeleven betuigen”, aldus een verklaring van het bureau van president Abinader.

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!