De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Legarde nog steeds corrupt?

Legarde nog steeds corrupt?

vrijdag 8 oktober 2021 23:36
Spread the love

 

Volgens het Zwitserse Le Temps wist de Centrale Bank van Libanon al sinds 2016 dat het land afstevende op een bankroet. Gevoelige informatie werd door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op verzoek van Riad Salameh in de doofpot gestopt. Zo kwam, onverbiddelijk, de voorspelde ramp tot stand.

Op 9 april 2016 overhandigde de IMF-vertegenwoordiger voor Libanon, de Spanjaard Alvaro Piris, een tussentijds rapport aan de gouverneur van de Libanese Centrale Bank, Riad Salameh.

Dit document luidde de noodklok. Op aandringen van de heer Salameh redigeerde het IMF echter de 14 meest cruciale pagina’s.

Het IMF stond destijds onder leiding van de in Frankrijk geboren Lagarde, tegenwoordig president van de Europese Centrale Bank.

Het faillissement van Libanon had dus kunnen worden vermeden, maar is er gekomen door de collusie tussen Riad Salameh en Lagarde van het IMF. Het is niet gewoon een kwestie van wanbeheer en corruptie; het faillissement van Libanon kwam tot stand als gevolg van een samenzwering waarbij de leiders van het IMF betrokken waren en waar slechts een paar insiders buiten wisten te blijven.

Artikel met licentie onder Creative Commons Voltaire Network (licentie CC BY-NC-ND).

Bron: “Libanon’s faillissement doelbewust veroorzaakt door IMF onder toeziend oog van Christine Lagarde”, Voltaire Network, 8 oktober 2021, www.voltairenet.org/article214350.html

fotos: By European Parliament CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96224562

By MTV Lebanon – https://www.youtube.com/watch?v=jEmXrlBwoZk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=102310507

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!