Wat heeft een slavenopstand van amper drie dagen in de VS in 1831 te maken met 7 oktober 2023? Norman Finkelstein, Gabor Maté en Abby Martin leggen het uit. Tekening: Public Domain
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Vier maal Tegendraads Kijkvoer: Gaza? Genocide en oorlogsmisdaden!

In deze Tegendraads Kijkvoer vier stemmen die allen dezelfde niet mis te verstane boodschap de wereld insturen: “Dit is genocide, dit zijn oorlogsmisdaden”. Drie van hen zijn Joods-Amerikanen, die veel representatiever zijn voor de Joods-Amerikaanse gemeenschap in de VS dan de Israëllobby en de niet-tegendraadse media u willen doen geloven. De vierde is een zeldzame consequente Europese leider met principes.

vrijdag 3 november 2023 08:53
Spread the love

 

Dr. Gabor Maté: dit is genocide

Hongaars-Canadees huisarts en auteur Gabor Maté, gespecialiseerd in traumatherapie voor kleine kinderen, ontsnapte in Boedapest als Joodse vijf maanden oude baby aan de Holocaust en emigreerde op 12-jarige leeftijd naar Canada. Zijn analyse van wat nu gebeurt herleidt hij in deze video van 12 minuten de aanval van Israël op Gaza tot zijn essentie: dit is genocide. ‘Dit is niet de eerste genocidaire massamoord die het Westen steunt, Vietnam, Centraal-Amerika, Oost-Timor… Het verschil is de schaamteloos openlijke manier waarop het nu wordt gedaan.”

 

Norman Finkelstein: dit is de gruwel van een slavenopstand

Joods-Amerikaans auteur Norman Finkelstein wordt wereldwijd erkend voor zijn wetenschappelijk onderzoek naar de werkelijkheid van Gaza. Hij wikt zijn woorden niet en vergelijkt de oorzaken voor de wreedheid van Hamas met die van de slavenopstand (21-23 augustus 1831) in de VS onder leiding van Nat Turner, die met zijn bende tientallen witte gezinnen van slavenhouders afmaakte. “Slavernij werd niet erkend als oorzaak van die woede door de slavenhouders, net als nu de bezetting, apartheid, kolonisatie en blokkade door de kolonisten. Nat Turner was ‘een wild beest, dat verdiende afgemaakt te worden’, net als nu de Palestijnen”. Een lang exposé, maar elke minuut het volgen waard.  De in 1831 gebruikte retoriek om de echte oorzaken te ontkennen is ijzingwekkend gelijkaardig met vandaag in Gaza, met instemming van onze regeringen.

 

Abby Martin: Dit is een genocidaire afslachting van Gaza

Rania Khalek spreekt met onafhankelijk onderzoeksjournaliste Abby Martin over de onmetelijk diepe kloof tussen de publieke opinie die verontwaardigd is over de brutale uitmoording van Gaza en de houding van de Westerse regeringsleiders en massamedia die het ‘recht op verdediging’ van een bezettende macht blijven steunen. Desondanks: “Israël is het narratief aan het verliezen.”

Ione Bellara: Netanyahu is een oorlogsmisdadiger

In dit korte videosegment van amper 1:24 (Spaans, Engelse ondertitels) verklaart Ione Belarra, Spaans minister van Sociale Zaken, dat Netanyahu moet worden aangeklaagd voor oorlogsmisdaden bij het Internationaal Strafhof. Zij is een van de zeer weinige Europese leiders die de consequente kant kiest van de mensheid, weg van plat politiek opportunisme en cynische geopolitieke machtsbelangen. (als de Twittervideo niet verschijnt op je scherm, klik dan op de link in de tekst hieronder).

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!