Foto's: zie het artikel
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Degrowth en alleen wonen, is Roger Waters antisemiet? Apartheid: de cijfers en een Duitse oproep tot vrede

Dirk Holemans: "Degrowth zal de planeet redden". Alleen wonen is 'adembenemend duur', aldus alleenwonende Nathalie Le Blanc. Jarenlang klaagt Roger Waters in zijn rockshow The Wall racisme in al zijn vormen aan. Nu zou hij 'antisemiet' zijn, volgens zij die menen dat Palestijnen geen mensenrechten hebben. De dodencijfers van apartheid spreken voor zich. En een Duitse oproep tot vrede en samenwerking. Vijf tegendraadse boodschappen.

vrijdag 9 juni 2023 08:07
Spread the love

 

Cartoon: saxnow.nl

Econoom Kenneth Boulding zei het al in 1973: ‘Wie gelooft dat exponentiële groei kan blijven doorgaan in een eindige wereld, is ofwel een gek ofwel een econoom’. Op de VRT mogen die ‘economen’ als rotverwende, stampvoetende pubers die hun speeltje niet willen delen hun groot gelijk komen janken. Dirk Holemans geeft ze gepast weerwerk: “Degrowth Is De Enige Manier Om De Planeet Te Redden”.

 

Foto: visie.net/Guy Puttemans

Een vergeten deel van onze samenleving: de alleenwonenden. In negen op de tien Belgische gemeenten vormen mensen die alleen wonen de grootste groep. De maatschappij richt zich niet hen. Tot die vaststelling kwam Nathalie Le Blanc al een tijdje geleden. Zij woont al haar hele leven alleen en merkt dat het beleid die veranderende realiteit niet bijbeent: “Het leven is voor alleenwonenden adembenemend duur”.

 

 

Reeds veertig jaar treedt Roger Waters op met zijn show The Wall, naar het iconische album van 1979, een grandioze aanklacht tegen fascisme, racisme én antisemitisme. Tributebands tot in Israël spelen nog steeds zijn muziek. En plots zou Waters een antisemiet zijn… De echte reden voor die aanval? Uiteraard: Roger Waters meent dat Palestijnen ook mensenrechten hebben. Daarom. Dit is zijn antwoord op de uitstekende Britse alternatieve zender DDN (DoubleDownNews) (20:20, Engels):

 

Screenshot: israelpalestinetimeline.org

Israel-Palestine Timeline publiceert een dagelijkse update in twee kolommen  van de dodelijke slachtoffers die door ‘de andere zijde’ worden gedood. Aan één kant slachtoffers van een volk zonder leger dat zich verzet tegen bezetting, kolonisatie, repressie en apartheid, recentste slachtoffer Mohammed Haitham Tamimi, 3 jaar. Aan de andere kant slachtoffers onder de bezetters en kolonisatoren. Het enorme verschil in aantallen is niet toevallig. Klik op de namen voor meer info.

 

Foto: Twitter @SevimDagdelen

Duits federaal parlementslid Sevim Dağdelen, fractieleider van Die Linke in de Bundestag, pleitte op 5 juni 2023 in een toespraak in de Shanghai International Studies University voor vrede en samenwerking en tegen economische sancties. Die zijn ‘een oorlogsinstrument’ dat Europese werkende mensen beschadigt, werkloosheid veroorzaakt en de Europese industrie ontmantelt.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!