Gaslek na de ontploffing van NordStream. Foto: theburningplatform.com (unclear source)
Mediakritiek, Tegendraads leesvoer -

Doodstraf in de VS, Seymour Hersh over NordStream en meer als Tegendraads Leesvoer

In deze Tegendraads Leesvoer het volledige artikel over Nordstream van Seymour Hersh, en uit andere internationale bronnen: de doodstraf in de VS, het recht op wapens voor mannen die hun vrouwen mishandelen in het land dat mensenrechten in de wereld verdedigt, al dan niet oorlog met Rusland en de zoveelste 'bewijzen' dat Syrisch president Assad gifgas gebruikte.

vrijdag 10 februari 2023 14:10
Spread the love

 

Buizen voor Nord Stream II. Foto: Pendant01/CC BY-SA 4:0

Er staat een druk gelezen samenvatting op de site van de revelatie van VS-onderzoeksjournalist Seymour Hersh over de dader van de aanslag op de NordStream-pijplijnen. Hier vind je nog veel meer informatie in het uitgebreide artikel How America Took Out The Nord Stream Pipeline, dat Hersh op zijn eerste persoonlijke Substackblog publiceerde, omdat alle grote VS-media weigerden het te plaatsen.

 

 

Leonard Raheem Taylor. Foto: Paul Crane/MacArthur Justice Center

In de VS in de staat Missouri werd op 7 februari 2023 Leonard Taylor geëxecuteerd voor de moord op zijn vrouw en hun drie kinderen. Bewijzen dat het om roofmoord ging terwijl Taylor voor zijn werk in een andere staat was, werden geweigerd door de rechter.

Taylor is de zesde geëxecuteerde burger in de VS in 2023, waarmee de VS naast Japan het enig democratische land is dat de doodstraf nog toepast. Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties klagen al tientallen jaren de arbitraire en racistische methodiek aan van de doodstraf in de VS, waarbij voortdurend basisregels van de faire rechtspraak worden geschonden. Lees “An Irreversible Injustice”: Missouri Executes Leonard ‘Raheem’ Taylor Despite Dpubt Over His Guilt.

 

Protest tegen privé-wapenbezit in Minnesota 20 april 2018). Foto: Fibonacci Blue/CC BY-SA 2:0

Het Fifth Court of Appeals is een van de negen beroepshoven onder het Federale Hooggerechtshof en is bevoegd voor de staten Texas, Louisiana, en Mississippi. Dit beroepshof heeft recent bepaald dat het intrekken van het recht op wapenbezit en wapendracht voor een man veroordeeld voor huiselijk geweld, die buiten een door de rechtbank bepaalde zone moet wegblijven van zijn voormalige partner, ‘ongrondwettelijk’ is.

Het Hof oordeelde in een beroep tegen een vonnis door een man die werd veroordeeld voor mishandeling van zijn partner en daarnaast reeds vijf maal was veroordeeld voor onwettig gebruik van vuurwapens. Lees Court of Appeals Rules That Domestic Abusers Can Own Guns.

 

 

Columnist Andrew Napolitano behoort tot een politiek-filosofische strekking die weinig bekend is buiten de VS. Uiterst conservatief katholiek, economisch liberaal, ethisch reactionair maar tegelijkertijd antiracist, tegen alt-right en tegenstander van elke vorm militair optreden van de VS in het buitenland.

Met de gepensioneerde kolonel Douglas McGregor praat hij over de risico’s van een oorlog met Rusland (26:33). McGregor was hoofd van het NATO’s Joint Operations Center at SHAPE (in Bergen, België) en verantwoordelijk voor de operationele planning tijdens de NAVO-oorlog tegen Servië in 1999.

Niet alles wat hij zegt is OK, maar hij geeft interessante achtergrondinformatie, o.a. dat de VS tanks gaan leveren aan Oekraïne met minder degelijke bepantsering, omdat het leger niet wil dat een van de nieuwere tanks in handen van de Russen zou vallen …

 

Cilinder op locatie 4 van het OPCW-onderzoek in Douma, Syrië. Foto: alethonews.com

Het is een vaste mainstream waarheid dat president Assad van Syrië gifgas heeft ingezet in Douma. Aaron Maté nam de rapporten van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) door en stelde vast dat dit daarin niet wordt bewezen. De persmededelingen van de OPCW stellen wel dat de schuld van Assad ‘bewezen’ is, maar ook recente herhaling van deze stelling toont aan dat het OPCW (onder druk of vrijwillig) andere besluiten publiceert dan wat in de eigen rapporten staat. Lees:  In Douma cover-up, OPCW’s new smoking gun backfires

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!