Bron: Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Reuzenklaver op Mechels stationsplein vraagt aandacht voor jonge vluchtelingen

In Mechelen werden de ochtendpendelaars aan het station verrast door streetart van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Een reuzenklaver werd op de grond geplaatst. Dat is het symbool van de campagne 'De Geluksbrengers' die ze samen met Tumult vzw en Cera lanceerde. Via deze campagne vragen ze aandacht voor het welzijn van jonge vluchtelingen.

donderdag 10 juni 2021 13:40
Spread the love

 

Aan het klaverblad stonden jonge vluchtelingen, die vol enthousiasme met de voorbijgangers in gesprek gingen. “Met deze actie willen we mensen eraan herinneren dat ook jonge vluchtelingen dromen hebben die ze willen verwezenlijken in Vlaanderen”, zegt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. “Het is eigenlijk heel simpel: door een gesprek aan te knopen, leer je snel over ambities en dromen, en zo krijgen jonge vluchtelingen een warme start.”

We ontmoeten de 31-jarige Emzo. Omwille van zijn werk als LGBTQ-activist, vluchtte hij drie jaar geleden noodgedwongen uit Georgië. “Toen ik in België aankwam, had ik het niet gemakkelijk. Ik moest helemaal van nul beginnen. Gelukkig vond ik begeleiding en hielpen mijn collega’s me met mijn Nederlands”, vertelt hij ons. “Nu ben ik aan de slag bij het Roze Huis, een organisatie die opkomt voor de rechten van de regenbooggemeenschap in de provincie Antwerpen.” Emzo benadrukt dat hij heel graag zijn professionele leven in België een doorstart wil geven. “Mijn ultieme droom is om hier als journalist mijn activisme verder te zetten”, concludeert hij.

“Door positieve verhalen van jonge vluchtelingen te verspreiden in Vlaanderen en Brussel, tonen we dat mensen inspanningen doen om jonge vluchtelingen hun weg te helpen vinden en inspireren we anderen om hetzelfde doen”, zeg Vandycke.

Wil je dromen ontdekken van jongeren op de vlucht en hoe jij kan helpen om hun dromen waar te maken? Surf dan snel naar www.degeluksbrengers.be.

 

Bron: Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Campagne De Geluksbrengers

Op www.degeluksbrengers.be zetten we de verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker, alsook de hartverwarmende ontmoetingen en inspanningen van Geluksbrengers, mensen die hen een warm hart toedragen. Samen slagen ze erin om kleine en grote dromen waar te maken.

Charlotte Vandycke: “Jonge vluchtelingen groeien op met dromen, net als iedereen. Maar hun dromen op de rails krijgen, is voor hen vaak een pak moeilijker. De weg is bezaaid met hindernissen en uitdagingen. Om deze hindernissen te overwinnen, is veel doorzettingsvermogen een veerkracht nodig. Warme ontmoetingen kunnen jongeren aanzetten om de moed niet te verliezen. Geluksbrengers zoals Emzo zetten daarom de verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker.”

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!