Bron: Screenshot YouTube
Economie, Samenleving, Politiek -

Unicef: Kinderen in karavaan naar VS lopen psychisch gevaar

Veel kinderen in de karavaan van migranten die de VS nadert vertonen tekenen van angst en psychosociale stress. Dat zegt personeel van de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef op het terrein.

maandag 12 november 2018 23:08
Spread the love

Sommige kinderen vertellen over hun angst voor geweld of om gescheiden te worden van hun gezin, terwijl andere het moeilijk vinden om deel te nemen aan recreatie-activiteiten. Unicef schroeft de hulp op en voorziet in psychische begeleiding voor de kinderen in nood. 

Stressfactoren

Kinderen die meereizen met de karavaan worden blootgesteld aan verschillende stressfactoren, waaronder het verlaten van hun huis en geliefden, onzekerheid over de reis, extreme en plotse veranderingen, fysieke uitputting, uitdroging en ziekte. Sommige kinderen hebben mogelijk ook al traumatische ervaringen achter de rug voor hun vertrek, zoals bendegeweld of seksueel geweld.

Elk van die factoren kan het fysieke en psychologisch welzijn van de kinderen aantasten, stelt Unicef. Maar psychologische hulp kan de impact op de kinderen verlichten.

Tentenkamp

Unicef bouwt momenteel samen met de Mexicaanse overheid en andere partners tenten bij de zuidelijke grens van Mexico, waar een groot deel van de karavaan zich momenteel verzamelt. De organisatie biedt er bijstand voor de kinderen en organiseert er  onder meer voorleesuurtjes, ontspanningsoefeningen en tekentherapie. 

De organisatie roept alle overheden op om rekening te houden met het welzijn van de kinderen, gezinnen samen te houden en alternatieven te vinden voor de opsluiting van kinderen.

take down
the paywall
steun ons nu!