Mijn welgemeende excuses aan N-VA: “Sorry, duizendmaal sorry!”

Mijn welgemeende excuses aan N-VA: “Sorry, duizendmaal sorry!”

Een mens, vermits die nooit te oud is om te leren, moet ook al eens sorry durven zeggen als hij compleet fout is geweest. Dus bij deze wil ik mijn verontschuldigingen aanbieden aan Nva. Duizendmaal sorry!

woensdag 2 mei 2018 14:16
Spread the love

Ik heb immers nooit beseft dat feestdagen ook verlofdagen waren. Laat me dat ook even verduidelijken aub, waarom ik dat dacht. Ik heb meer dan twintig jaar shift gelopen en dan waren feestdagen, zoals eigenlijk alle dagen, dagen waarop je kwam werken en nadien mocht je die dan op een andere dag opnemen. Een beetje schandalig eigenlijk als je het mij nu vraagt. Het is niet omdat ik kwam werken op dagen dat anderen thuis waren, dat ik ook het recht moest hebben om die nadien te recupereren. Als je er over nadenkt is dat hele gedoe met feestdagen ook niet meer van deze tijd. Misschien moeten we die dus maar gewoonweg schrappen, die feestdagen. Dat is iets van de twintigste eeuw, het is bijgevolg passé en ik sta bovendien niet meer in shift. Je ziet, ik leer snel bij. Afschaffen die handel!Bron: Blog Sven Naessens

Voor ik verder ga toch even een vraagje. Want ik moest ook drie van de vier weekends werken. Die dagen mocht, allez moest was dat eigenlijk, ik dan wettelijk gezien opnemen nadat ik zeven vroeges, lates of nachten had gedraaid. Is dat dan hetzelfde? Ik bedoel maar, dat waren ook dagen dat anderen thuis waren en ik aan het werken was. Dat is dan toch hetzelfde als met die feestdagen, of niet soms? Kleine tip: “Als we die nu ook nog eens afschaffen herwinnen we in één klap 104 dagen op de marxisten!”

Ik ben ook blij, content zelfs, wreed content moet dat eigenlijk zijn, dat ik nu eindelijk besef dat het recupereren van overuren ook verlof is. Vroeger ging ik er altijd vanuit dat ik extra had moeten werken, dus buiten mijn normale werkuren om, om daarna te kunnen kiezen of ik ze zou laten uitbetalen of recupereren. Maar euh, ik heb vrienden die dagelijks overuren doen en dat recht helemaal niet hebben. Zij worden verplicht om die overuren te laten uitbetalen. Wel in het zwart natuurlijk. Goed toch?! Stel je voor dat ze daar extra vakantiegeld, of een betere pensioenopbouw voor zouden krijgen. Het idee alleen al, niet waar. Misschien moeten we dat ook voor iedereen verplichten? Het is maar een idee natuurlijk.

Tussendoor nog een tweede tip: “Als jullie een volgende keer pleiten voor een nieuw eenheidsstatuut, pleit er dan voor om iedereen kaderlid te maken. Die krijgen immers geen overuren! Mooi toch.”

Ik zie jullie watertanden.*wink*

Voor ik afsluit toch nog een vraagje, want dat van die brugdagen dat snap ik niet. Allez, het is te zeggen. Ik begrijp wel dat dagen waarop ik van mijn werkgever verplicht moet thuisblijven, en die ik dus niet zelf kan kiezen, verlofdagen zijn. Maar ik begrijp niet waarom jullie die dan dubbel tellen in de eindafrekening? Zoals gezegd, je bent nooit te oud om te leren dus als jullie dat nog even willen verduidelijken, dan graag.

En dan is het nu aan jullie om sorry te zeggen!

Er zijn blijkbaar stakingen aan de gang bij Lidl. Je weet wel, mensen die een deel van hun loon afstaan in ruil voor wat stakersgeld, om via sociaal verzet aan te tonen dat de limiet bereikt is. En jullie willen dat blijkbaar veranderen? Mooi zo, een uitgelezen mogelijkheid! Zo hebben jullie immers zelf eens sociaal verzet gevoerd. Voor het geval dat jullie het vergeten zouden zijn, zie de afbeelding hieronder. De actie? Een potje kaarten, binnenskamers, ver weg van koude en regen. Geen media die als aasgieren boven jullie hoofden kwamen cirkelen én geen burgers die jullie er op konden aanspreken. En het beste van dat alles? Jullie werden gewoon door betaald! Regelen jullie even dezelfde voorwaarden voor de stakers aub?Bron: Blog Sven Naessens

En kunnen jullie misschien mevrouw De Ridder sorry laten zeggen voor haar ongepaste reactie op de sociale media vandaag. Een mens zou het bijna asociale media beginnen noemen op deze manier. Trouwens, ik had bijna kakwijf De Ridder geschreven, maar dat heb ik op het nippertje vermeden. Want zij maakt in één tweet van elke actievoerder een stuk crapuul. Dat is zowat hetzelfde als zeggen dat elke supporter tijdens de Antwerpse derby gisteren een hooligan is, die heeft deelgenomen aan de ongeregeldheden. Er werden gisteren 29 arrestaties verricht, dat zijn er alvast 29 meer dan vandaag. “Het zal dus allemaal nogal meevallen”, om het met de woorden van jullie voorzitter te zeggen. Dus laat dat excuus maar komen. Een mens is immers nooit te oud om te leren. Bron: Blog Sven Naessens

 

Nu dat we het over jullie voorzitter hebben. Die is verkozen in de kamer van volksvertegenwoordigers en heeft daar verdorie 365 dagen verlof. Allemaal betaald nog wel! Heeft die daar al eens ooit sorry voor gezegd? En wat met al zijn collega’s?

Die werken daar allemaal maar vier dagen in de week. Vrijdag krijgen ze verlof. Allez dat denk ik toch, dat dit verlof is, want in de werkingstekst van de kamer staat het volgende: “Vrijdag is gewoonlijk vrij van parlementaire activiteit om de Kamerleden de mogelijkheid te bieden op plaatselijk vlak actief te zijn. “ In diezelfde werkingstekst staat trouwens ook te lezen dat jullie vakantie hebben van 21 juli tot twee oktober? Klopt dat, tweeënhalve maand verlof? Dat zijn al 52 verlofdagen op zich?! En daar stopt het niet hé? Boven op die 52 dagen hebben jullie ook nog één week herfstreces, twee weken kerstreces, één week krokusreces, en twee weken paasreces. Effe recapituleren:

  • 5 weken verlof = 25 verlofdagen
  • Van 21 juli tot 2 oktober, dat zijn 10.43 weken = 52 verlofdagen
  • 52 weken – 15.43 weken = 36,57 weken waarop jullie vrijdag vrij zijn = 37 dagen verlof

Jullie hebben dus 114 dagen verlof. Geen idee of daar nog jaarlijks verlof bij moet. Of eventuele brugdagen? Maar dat is dus heel wat meer dan eender welke gewone werkende mens. Misschien toch maar eens sorry zeggen, en daar iets aan veranderen?

Ik weet het, jullie gaan geen sorry zeggen. Jullie gaan verder blijven liegen, schofferen en bedriegen. Dus neem ik mijn excuses terug, en zal ik ze sparen tot er iemand op het politieke toneel verschijnt die ze wel verdient.

Om het met mijn beste Latijn te zeggen: “Kustos mijnos kleutos, paljassos!”

Dit artikel is overgenomen van de blog van Sven Naessens.

take down
the paywall
steun ons nu!