Radio Mukambo 323 – Afro-Latin Powerhouse

Betsayda Machado y Parranda El Clavo was de mooiste verrassing op WOMEX (world music expo) en leveren ook de cd van de week “Loé Loá”, Afro-Venezolaanse tambor, een culturele erfenis van de Afrikaanse slaven die gebracht werden om in de cacao plantages te werken.

dinsdag 31 oktober 2017 15:19
Spread the love

We luisteren ook naar Nidia Gongora’s groep Canalón de Timbiquí van Colombiaanse Pacific, Sonido Gallo Negro uit Mexico City met hun chicha amazonica met psychedelische live drawing en de nieuwe single van André Sampaio, candomblê afro-rock uit Rio.

Concerten die je niet mag missen: La Chiva Gantiva (cumbia-rock) in Botanique (Brussel), They Must Be Crazy (afrobeat/afro-funk) met DJ Mukambo in Bleza (Lissabon) +++ compilaties “Meet the Colombian Power Houses Vol 1 – An alliance of independent record labels” en “Kafundo? Vol. 5 – Afro-Brazilian Roots and Wires”.

Luister hier: www.mixcloud.com/RadioMukambo/radio-mukambo-323-afro-latin-powerhouse

CD van de week: Betsayda Machado y Parranda El Clavo – Loé Loá

Tracklist:

 1. Betsayda Machado y Parranda El Clavo – La Situación
 2. Canalón de Timbiquí – Qué Pena
 3. Sonido Gallo Negro – La Danza de los Diablos
 4. La Chiva Gantiva feat. Speech (Arrested Development) – Cuero
 5. They Must Be Crazy – Catumbela
 6. Andre? Sampaio – Alagbe
 7. Cadenza Collective – Baja Gaza
 8. Abelardo Carbonó feat. Quantic – La Piña Madura
 9. Betsayda Machado y Parranda El Clavo – Sentimiento
 10. Samba De Veio Da Ilha Do Massangano – Tira Palma-Casa de Palha-Varanda Boa
 11. Lindigo – Komsa Gayar

take down
the paywall
steun ons nu!