Bedelende jongen in Oostende heeft boodschap voor 1 september
Video, Wereld, Economie, Samenleving, Politiek, België, Lokaal, Oostende - SOS Kinderdorpen

Bedelende jongen in Oostende heeft boodschap voor 1 september

Bij de start van het nieuwe schooljaar vraagt SOS Kinderdorpen steun om bedelkinderen in Senegal onderwijs te bieden. Dat doen ze met een spraakmakende video vanop het BK Levende Standbeelden in Oostende.

donderdag 31 augustus 2017 17:13
Spread the love

Wie ooit in Senegal geweest is, kent het fenomeen van de bedelkinderen. Op iedere straathoek vragen kinderen voorbijgangers om geld met hun typerend tomatenblik. De kinderen groeien op in barslechte omstandigheden en kunnen niet naar school.

Met een spraakmakende video vanop het BK Levende Standbeelden in Oostende, brengt SOS Kinderdorpen deze problematiek plots heel dichtbij. Tom Moons, communicatieverantwoordelijke bij de NGO: “De toeschouwers reageerden emotioneel wanneer ze tussen de prachtige standbeelden plots een bedelende jongen zagen. De mensen wouden meteen helpen: op een paar uur bedelde de jongen ruim honderd euro bij elkaar. In België aanvaarden we dit duidelijk niet. Waarom het dan wel in Senegal laten gebeuren?”

Met het nieuwe schooljaar in zicht, vraagt de organisatie steun om deze kinderen een toekomst te bieden. In ondermeer Dakar wil SOS Kinderdorpen ervoor zorgen dat 1.500 bedelkinderen naar school kunnen, opgroeien in betere levensomstandigheden of herenigd worden met eventuele familie. Als je hen daarbij wil helpen, surf je naar www.sos-kinderdorpen.be/bedelkinderen. 

take down
the paywall
steun ons nu!