5 progressieve strijdpunten

Vijf progressieve strijdpunten die mits een uitgewerkt antwoord vanzelf voor massa mobilisatie zullen zorgen. ?#?abvv? ?#?acv? ?#?aclvb?

woensdag 20 april 2016 13:03
Spread the love

Arbeidsduurvermindering

De regeringsmaatregelen deden 80.000 vaste banen sneuvelen, tijdelijke jobs kwamen in de plaats en het werkloosheidscijfer blijft maandelijks toenemen. De vele miljarden die werkgevers kregen voor de jobs, jobs, jobs zijn op deze manier gewoonweg fiscale cadeaus. Enkel een doordachte arbeidsduurvermindering is een garantie op extra jobs.

Welke arbeidsduurvermindering, voor welke sectoren en statuten, leggen vakbonden op tafel!

Panamapapers, Luxleaks en Swissleak

De regeringsmaatregelen richting de miljarden ontduiking van Luxleaks en Swissleaks liep met een opbrengst van een half miljard euro af op een sisser. Voor wat betreft de Panamapapers schreef diezelfde regering in dat ze slechts 65 miljoen euro wil ‘proberen’ terugvorderen van deze criminelen.

Welke maatregelen leggen vakbonden op tafel opdat deze criminelen hun, fiscale en strafrechtelijke, straf niet langer kunnen ontlopen?

Turteltaks, weg ermee

Hierover kunnen we kort zijn. Deze is schandalig en moet worden geschrapt.

Maar welk alternatief leggen vakbonden op tafel?

Miljonairstaks nu!

85% van de bevolking staat achter het idee van de miljonairstaks. En niet achter dat van de vermogensbelasting.

Durven vakbonden het progressieve idee van de miljonairstaks bespreekbaar maken binnen de eigen structuren en hun leden bevragen of dit een strijdpunt kan worden?

Terugschroeven verhoging pensioenleeftijd.

Ook hierover kunnen we kort zijn. Deze maatregel is eveneens onrechtvaardig maar bovendien, en veel belangrijker, onrealistisch.

Kunnen vakbonden een gezamenlijk pensioendossier uit werken om tot aan een progressief strijdpunt te geraken?

 

 (Klik op foto voor leesbare tekst)
 

take down
the paywall
steun ons nu!