(climate-change-guide.com)

Bevolking VS wijt klimaatverandering aan de mens

De Amerikaanse bevolking is recent heel wat bezorgder geworden over de klimaatverandering. Nooit eerder schreven zoveel Amerikanen de opwarming van de aarde toe aan menselijke activiteit.

maandag 21 maart 2016 16:28
Spread the love

Volgens de jaarlijkse opiniepeiling van het onderzoeksbureau Gallup is 64 procent van de Amerikanen in 2016 ‘redelijk bezorgd’ tot ‘zeer bezorgd’ over de klimaatverandering. In 2015 was dat nog maar 55 procent. Nooit eerder tijdens president Obama’s twee ambtstermijnen was de bezorgdheid over dit thema zo groot.

Obama maakt van de strijd tegen de klimaatverandering een van de pijlers onder zijn beleid. De Republikeinen werkten van bij het begin fors tegen. Lange tijd stelde een groeiende groep Amerikanen dat de klimaatverandering niet echt was, of toch zeker niet door de mens werd veroorzaakt.

De laatste jaren kregen de VS echter te af te rekenen met opvallende gevolgen van de klimaatverandering, zoals uitzonderlijke droogte in het westen en de uitzonderlijk warme winter die ze er net op hebben zitten.

Nu al 65 procent van de Amerikanen weet dat menselijke activiteiten aan de basis liggen van de opwarming van de aarde, een stijging met bijna 10 procent in één jaar tijd. Nooit eerder hielden zoveel Amerikanen de mens verantwoordelijk voor de klimaatverandering. Het vorige record bedroeg 61 procent, in 2007. Bijna zes op tien Amerikanen zegt ook de gevolgen van de klimaatverandering al te voelen. Slechts 10 procent denkt dat de klimaatverandering zich nooit zal laten voelen, een daling met 6 procent.

Uit een onderzoek in 2015 bleek al dat de houding van de Republikeinse kiezers ten opzichte van de klimaatverandering aan het keren was. Ook bij de Republikeinse kiezers is nu een meerderheid ervan overtuigd dat het klimaat verandert en dat de mens daarvoor verantwoordelijk is.

Bronnen: 

Americans’ Concern About Climate Change Is Growing

U.S. Concern About Global Warming at Eight-Year High

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!