Fotoverslag -

Gent: Studenten ontvangen Schauvliege met een warm welkom

donderdag 26 november 2015 17:56
Spread the love

Een verzameling Gentse studenten stond donderdag 26 november Minister Joke Schauvliege op te wachten aan de ingang van auditorium NBI waar de Vlaamse minster een gast college kwam geven. Studentenverenigingen Comac en AK namen hiertoe het initiatief. De studenten waren er om haar  hartelijk te verwelkomen met kritiek op haar beleid en slogans voor het klimaat.

Niet alleen hebben de studenten kritiek op het beleid van de minister, ze verwijten haar  dat economische belangen voorrang krijgen op ecologische. Ook het gebrek aan een akkoord over de aanpak van de klimaatsverandering werd aan de kaak gesteld door de studenten.

Bij aankomst bleef de minister nog even staan om de kritiek van de studenten te ondergaan, waarop ze, na het ontvangen van een bos bloemen van de studenten, het auditorium binnen ging. Het college zelf werd niet gehinderd.

take down
the paywall
steun ons nu!