Foto: Ludo De Brabander
Fotoverslag -

Protestmars tegen NAVO-top in Washington

De vredesbeweging hield haar eerste protestdag tegen de komende NAVO-top in Washington. Weinig reden tot feesten! Een kleine delegatie van Vrede vzw en het Franstalige vredesplatform CNAPD neemt deel aan de verschillende protestacties.

zondag 31 maart 2019 04:18
Spread the love

Op 4 april viert de NAVO in Washington haar 70ste verjaardag. Sinds het einde van de Koude Oorlog heeft deze nucleaire alliantie zich ontpopt tot een mondiale actor met militaire interventies tot ver buiten haar grondgebied. De uitbreiding richting Oost-Europa en de uitbouw van een raketschild leidden tot spanningen met Rusland.

De afspraak om de defensiebudgetten drastisch te doen stijgen bezorgen de militaire industrie megawinsten. Nu wil de VS ook zijn volledig nucleair arsenaal vernieuwen (ter waarde van 1.700 miljard dollar) met ‘inzetbare’ kernwapens! Geen redenen om te feesten zo vindt de vredesbeweging.

Op 30 maart was er een betoging rond het Witte Huis. Het ging om een eerste van een reeks acties die een hele week zullen duren. Tijdens de protestmars was er in het bijzonder veel aandacht voor de Amerikaanse oorlogsdreiging tegen Venezuela.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!